enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:45 İsrail, Yunanistan ve GKRY, yaptıkları üçlü zirvenin ardından yayınladıkları ortak bildiri…
00:55 Arabuluculuk 2026 yılı ücretleri belli oldu
00:53 Bilirkişilere ödenecek ücretler belli oldu
00:51 İletişim Başkanı Duran, Hatay’daki Toplu Açılış Töreni’ne ilişkin paylaşımda bulundu…
00:49 “Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü” Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi
00:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’u andı
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti, biz buradayız sizlerle beraberiz
00:24 Akif’in Mirası: Bir Milletin vicdanı…
00:20 MHP Genel Başkanı Bahçeli Hatay’da, 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu…
00:18 TBMM’ye ilerleyen günlerde fahiş site aidatlarıyla ilgili yasal düzenlemeye gidilecek…
00:13 Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme dezenflasyon sürecini destekleyecek
00:12 Gazze İçin Yeniden Yapılanma Vizyonu
00:05 Tebligat Kanunu’nda değişiklik TBMM’ne sunulacak…
00:49 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
00:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
00:32 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
00:31 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
00:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
00:17 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
00:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Gazetecilik suç değildir

Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Gazetecilik suç değildir
4 Mayıs 2021
513
A+
A-

UHA HABER / Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında, dünyanın birçok ülkesinde gazetecilerin meslekleri nedeniyle baskı gördüğünü ve tutuklandığını hatırlatarak “Gazetecilik suç değildir” dedi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP,epd/JD,HT)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bağımsız gazeteciliğin önemini vurguladı.

“İnsanların özgür ve bağımsız haber almaya ihtiyacı var, bu olmadan demokrasi işlemez” diyen Maas, koronavirüs pandemisi döneminde gazetecilerin işinin “daha önemli ama daha çok daha zor” bir hâle geldiğini belirtti. Dünyanın birçok ülkesinde gazetecilerin yoğun baskı altında olduğuna dikkat çeken Almanya Dışişleri Bakanı, “Pandemi ile mücadele kisvesi altında çalışmaları kısıtlandı, tartışmalar engellendi, yanlış bilgiler yayıldı” ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde geçen yıl 50’den fazla medya çalışanının görev sırasında yaşamını yitirdiğini hatırlatan Maas, çok daha fazla gazetecinin ise tutuklandığını ve taciz edildiğini veya işkenceye maruz kaldığını dile getirdi.

“Gazetecilik suç değildir ve hayatı tehdit eden bir risk olmamalıdır” ifadesine vurgu yapan Bakan Maas, bilginin kamu yararına olabilmesi için bunun sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan, özgür basını savunmanın ve bunun için mücadele etmenin herkesin görevi olduğunu söyledi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü verilerine göre, dünya genelinde geçen yıl yaklaşık 46 gazeteci, medya çalışanı ve blog yazarı meslekleri nedeniyle yaşamını yitirdi, 400’ü de tutuklandı.

Birleşmiş Milletler’in 1993 yılında aldığı karar ile her yıl 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü olarak kutlanıyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 04 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.