enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Başbakanından seferberlik çağrısı

Almanya Başbakanından seferberlik çağrısı
7 Eylül 2023
20
A+
A-

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkenin içinde bulunduğu durgunluktan ivedilikle çıkması gerektiğini belirterek, modernizasyon için seferberlik çağrısı yaptı.

UHA / Europe İnternational News Agency

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’n (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Federal Meclis’te yaptığı Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitkonuşmada eyalet yönetimleri, belediyeler ve ana muhalefetteki Hıristiyan Birlik partilerine seslenen Scholz, ülkenin modernizasyonu için güç birliğine gidilmesini ve bir “Almanya Paktı“nın durumunu istedi.

Ülkeyi “daha hızlı, daha modern ve daha güvenli” hale getirmek için bir paket, programlamanın parçalarının hızlandırılması, ekonomik büyümenin ayrılması, kamu yönetiminin dijitalleşmesi ve bölgesel göçün sınırlandırılması gibi bölgelerin içermesi ile oluşan Scholz, ülkelerin mevcut durumuyla ilgili olarak, “Bu böyle devamı” Vatandaşlar bu durgunluktan kullanılmış durumda. Ben de!” dedi.

Muhalefete çağrı: Güçlerimizi birleştirelim

“Bürokrasi, risklere karşı çekingenlik ve yılgınlık nedeniyle yıllar boyunca ve yıllar boyunca küflenmenin” sadece hep birlikte giderilebildiğini söyleyen Scholz, ana muhalif lider CDU Genel Başkanı Friedrich Merz’e doğrudan seslenerek, “Ulusal çabaya devam edebildi var. Gelin güçlerimizi birleştirelim. Ülkede pek çok kişi bu güç birliğine özlem duyuyor. İçinde yaşadığı dönemin gerekliliği, istikrarlılık yerine tempo, devamlılığını sürdürmek yerine geçmek, kavga yerine iş birliğidir” diye konuştu.

Federal hükümet olarak tüm güçleriyle bu yönde ilerlemek istediklerini söyleyen Scholz, “Almanya Paktı“nın, şeffaf en acil değişim beklentisi alanlarında devreye alınması gerektiğini söyledi. Başbakan, bu ilgi alanları arasında enerji temini, yeni ev ve bölünmelerin inşası, altyapının modernizasyonu ve dijitalleştirilmesi, rekabet gücünün artması, kamu yönetiminin hızlı, işler ve dijital hale getirilmesi olsaydı.

İnşaat ve sınırsız iş gücü seferberliği

Yenilenebilir enerjilerin eklenmesi, yeni ev inşası, genel iş gücü ve iş gücü açığına karşı mücadelenin çok sayıdaki planlar arasında yer aldığını vurgulayan Scholz, yüksek faizler ve inşaat maliyetinin artışa rağmen yılda 400 bin yeni konut inşa etme hedefine ulaşmak için ellerinden geleceklerini yapacaklarını söyledi.

Nitelikli iş gücü sıkıntısına da değinen Scholz, daha iyi eğitim ve çocuk bakım hizmetleri gibi ülke içinde alınan tüm önlemlere rağmen yurt dışında iş gücü olmadan sıkıntının giderilemeyeceğini kaydetti.

EK Kaynaklar* AFP

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.