enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Başbakanı Scholz, Rusya’ya yaptırımların devam etmesinin önemini vurguladı

Almanya Başbakanı Scholz, Rusya’ya yaptırımların devam etmesinin önemini vurguladı
3 Haziran 2022
462
A+
A-

BRÜKSEL – UHA HABER / Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya uygulanan yaptırımları sürdürmesinin önemli olduğunu söyledi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğinin ‘TRT Haber, AA’ya dayandırdığı haberine göre, Scholz, Brüksel’de düzenlenen AB Liderler Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi.

Zirvede AB’ye üye ülkelerin güçlü bir birliktelik sinyali vermelerinin ve Ukrayna’nın desteklenmesine ilişkin ortak adımları atmalarının önemli olduğunu aktaran Scholz, zirvede, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve kendisinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptıkları görüşmeye ilişkin diğer AB liderlerine bilgi verdiklerini anlattı.

“Altıncı yaptırım paketi Rus petrolüne ambargoyu içeriyor”

Scholz, Ukrayna’ya savaş açan Rusya’ya yönelik AB’nin şimdiye kadar 5 yaptırım paketi uyguladığını ve altıncısını da uygulamaya koyacaklarını belirterek, “Hızlı ve vaktinde kararlaştırdığımız yaptırımlara devam ettirmemiz önemli.” dedi.

Altıncı yaptırım paketine de mutabakatla varıldığını vurgulayan Scholz, bu paketin, Rus petrolüne ambargo getirilmesini içerdiğini ifade etti.

Scholz, bunun Rusya’nın ekonomisi ve refahı için ciddi sonuçları olacağını belirterek, “Yaptırımların açık bir amacı var; Rusya’nın bu savaşı sona erdirmesi ve birliklerini Ukrayna’dan geri çekmesi için harekete geçirilmesi ve Ukrayna ile makul ve adil bir barış üzerinde anlaşmaya varması” değerlendirmesinde bulundu.

“Bazı Avrupa ülkeleri için istisna getirdik”

Ambargonun, Rus petrol ithalatının yüzde 90’ını kapsadığını aktaran Almanya Başbakanı, bazı Avrupa ülkeleri için istisna getirdiklerini anlattı.

Şansölye Scholz, Ukrayna’ya silah desteği vermeye devam edeceklerini, ayrıca stoklarındaki Sovyet dönemine ait silah ve teçhizatları Ukrayna’ya verecek ülkelere, değişim sistemiyle silah ve teçhizat vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

 

“Çekya ile somut anlaşma yapıldı”

Bu konuda Çekya ile somut anlaşma yaptıklarını anımsatan Scholz, bu teçhizata sahip Yunanistan ile de anlaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Scholz, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bunu görüştüğünü ifade ederek, “Biz de onlara zırhlı tank sağlayacağız. Bu şimdi Savunma Bakanlığında konuşulacak ve hızlı bir şekilde uygulanacak.” diye konuştu.

Başbakan Scholz, Polonya ile de bu değişim sistemini gerçekleştirmeyi planladıkları bilgisini paylaştı.

Gonul Dagı_680*100 banner

 

“Ukrayna’nın yeniden imarı gündeme geldi”

Ukrayna’nın yeniden imarının da zirvede gündeme geldiğini aktaran Scholz, bunun gelecek yıllar için büyük bir görev olacağını ifade etti.

Rusya’dan ithal edilen doğal gaza ilişkin de Scholz, Almanya’nın, büyük bir hızla Rus gazından bağımsız hale gelmek için çalıştığını, bunun için gerekli altyapıyı kurmayı sürdürdüklerini kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 03 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.