enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:49 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:28 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:12 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya aşıda “kendi kendine yetmeyi” hedefliyor

Almanya aşıda “kendi kendine yetmeyi” hedefliyor
14 Mart 2021
791
A+
A-

UHA HABER / Almanya, 2022’den itibaren ülkede vatandaşlara yetecek miktarda aşı üretilmesini hedefliyor. Üretimde önceliğin mRNA teknolojisiyle üretilen aşılara verileceği açıklandı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,DW / BÖ,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Federal hükümet, Almanya’da aşı üretiminin ülkedeki ihtiyacı karşılayabilecek seviyeye yükseltilmesi için harekete geçti. Federal hükümetin özel aşı temsilcisi Christoph Krupp, 2022’den itibaren Almanya’daki aşı üretim kapasitesi ile “tedarik güvenliğinin” sağlamasının hedeflendiğini açıkladı. Funke Medya Grubu’na konuşan Krupp, mayıs ayına kadar bir görev gücünün 2022’den itibaren Almanya’daki üretim kapasitelerinin nasıl yeterli hale getirilebileceği konusunda bir tasarı hazırlayacağını söyledi. Federal hükümet yetkilisi, aşı üretiminin uzun dönemli olarak genişletilmesi ve güvence altına alınmasının hedeflendiğini ifade etti.

Yeni teknolojiler öncelikli

Krupp’un açıklamasına göre, federal hükümet bu plan çerçevesinde mRNA teknolojisiyle üretilen aşılara öncelik vermek istiyor. Bu nedenle söz konusu yeni teknolojilerle üretim yapan BioNTech ve Curevac şirketleri ile iş birliğinin güçlendirilmesi hedeflenirken, diğer şirketlerin Almanya’da üretim yapması için de girişimlerde bulunulacak. Krupp, “Johnson & Johnson ve AstraZeneca da Almanya’da üretime geçmek istiyor” dedi.

Christoph Krupp

Christoph Krupp

“Farklı üretim süreçlerini hayata geçiren bir şirketler ağına ihtiyacımız var” ifadesini kullanan Krupp, ham maddeden, aşı kutularının doldurulması ve aşılama ekipmanlarına kadar bütün üretim sürecinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.

Krupp olası bir pandemi durumunda Avrupalıların üç ay içerisinde tüm Avrupa halkına yetecek miktarda aşı üretmeye hazır olması gerektiğinin altını çizdi. Almanya hükümeti yetkilisi, “Bu 500 milyon doz aşı anlamına geliyor, Almanya’nın buna büyük bir katkı sağlaması gerekir” diye konuştu.

Bu çerçevede mart ayında risk yönetimi yapılması, aşı üretim sürecinin incelenmesi ve üretim sorunlarının engellenmesi veya zamanında tespit edilerek yok edilmesi öngörülüyor.

[UHA Haber Ajansı, 14 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.