enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:45 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:43 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
00:39 ‘PayPal mafyası’ndan kriptoparaya: Epstein’in Silikon Vadisi’yle ilişki haritası
00:38 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:25 Tahran’dan Washington’a uyarı: Saldırı olursa ABD üslerini vururuz
00:23 Türk Hava Kuvvetleri’ne ‘milli uçaklar’ geliyor
00:08 Halid Meşal: Hamas silah bırakmayacak
00:56 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:50 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:49 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:35 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:19 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya aşıda “kendi kendine yetmeyi” hedefliyor

Almanya aşıda “kendi kendine yetmeyi” hedefliyor
14 Mart 2021
791
A+
A-

UHA HABER / Almanya, 2022’den itibaren ülkede vatandaşlara yetecek miktarda aşı üretilmesini hedefliyor. Üretimde önceliğin mRNA teknolojisiyle üretilen aşılara verileceği açıklandı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,DW / BÖ,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Federal hükümet, Almanya’da aşı üretiminin ülkedeki ihtiyacı karşılayabilecek seviyeye yükseltilmesi için harekete geçti. Federal hükümetin özel aşı temsilcisi Christoph Krupp, 2022’den itibaren Almanya’daki aşı üretim kapasitesi ile “tedarik güvenliğinin” sağlamasının hedeflendiğini açıkladı. Funke Medya Grubu’na konuşan Krupp, mayıs ayına kadar bir görev gücünün 2022’den itibaren Almanya’daki üretim kapasitelerinin nasıl yeterli hale getirilebileceği konusunda bir tasarı hazırlayacağını söyledi. Federal hükümet yetkilisi, aşı üretiminin uzun dönemli olarak genişletilmesi ve güvence altına alınmasının hedeflendiğini ifade etti.

Yeni teknolojiler öncelikli

Krupp’un açıklamasına göre, federal hükümet bu plan çerçevesinde mRNA teknolojisiyle üretilen aşılara öncelik vermek istiyor. Bu nedenle söz konusu yeni teknolojilerle üretim yapan BioNTech ve Curevac şirketleri ile iş birliğinin güçlendirilmesi hedeflenirken, diğer şirketlerin Almanya’da üretim yapması için de girişimlerde bulunulacak. Krupp, “Johnson & Johnson ve AstraZeneca da Almanya’da üretime geçmek istiyor” dedi.

Christoph Krupp

Christoph Krupp

“Farklı üretim süreçlerini hayata geçiren bir şirketler ağına ihtiyacımız var” ifadesini kullanan Krupp, ham maddeden, aşı kutularının doldurulması ve aşılama ekipmanlarına kadar bütün üretim sürecinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.

Krupp olası bir pandemi durumunda Avrupalıların üç ay içerisinde tüm Avrupa halkına yetecek miktarda aşı üretmeye hazır olması gerektiğinin altını çizdi. Almanya hükümeti yetkilisi, “Bu 500 milyon doz aşı anlamına geliyor, Almanya’nın buna büyük bir katkı sağlaması gerekir” diye konuştu.

Bu çerçevede mart ayında risk yönetimi yapılması, aşı üretim sürecinin incelenmesi ve üretim sorunlarının engellenmesi veya zamanında tespit edilerek yok edilmesi öngörülüyor.

[UHA Haber Ajansı, 14 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.