enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
09:20 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
00:50 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
00:16 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
00:09 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
00:03 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları yarın sona erecek
00:54 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
23:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine verildi
22:53 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Milletimiz müsterih olsun, terör musibetinin kökü her cihetten kazınacaktır” dedi.
22:40 Türkiye ile Ermenistan arasında vize kolaylığı kararı
22:30 Somali Cumhurbaşkanı Mahmud Türkiye’ye geliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya aşıda “kendi kendine yetmeyi” hedefliyor

Almanya aşıda “kendi kendine yetmeyi” hedefliyor
14 Mart 2021
791
A+
A-

UHA HABER / Almanya, 2022’den itibaren ülkede vatandaşlara yetecek miktarda aşı üretilmesini hedefliyor. Üretimde önceliğin mRNA teknolojisiyle üretilen aşılara verileceği açıklandı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,DW / BÖ,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Federal hükümet, Almanya’da aşı üretiminin ülkedeki ihtiyacı karşılayabilecek seviyeye yükseltilmesi için harekete geçti. Federal hükümetin özel aşı temsilcisi Christoph Krupp, 2022’den itibaren Almanya’daki aşı üretim kapasitesi ile “tedarik güvenliğinin” sağlamasının hedeflendiğini açıkladı. Funke Medya Grubu’na konuşan Krupp, mayıs ayına kadar bir görev gücünün 2022’den itibaren Almanya’daki üretim kapasitelerinin nasıl yeterli hale getirilebileceği konusunda bir tasarı hazırlayacağını söyledi. Federal hükümet yetkilisi, aşı üretiminin uzun dönemli olarak genişletilmesi ve güvence altına alınmasının hedeflendiğini ifade etti.

Yeni teknolojiler öncelikli

Krupp’un açıklamasına göre, federal hükümet bu plan çerçevesinde mRNA teknolojisiyle üretilen aşılara öncelik vermek istiyor. Bu nedenle söz konusu yeni teknolojilerle üretim yapan BioNTech ve Curevac şirketleri ile iş birliğinin güçlendirilmesi hedeflenirken, diğer şirketlerin Almanya’da üretim yapması için de girişimlerde bulunulacak. Krupp, “Johnson & Johnson ve AstraZeneca da Almanya’da üretime geçmek istiyor” dedi.

Christoph Krupp

Christoph Krupp

“Farklı üretim süreçlerini hayata geçiren bir şirketler ağına ihtiyacımız var” ifadesini kullanan Krupp, ham maddeden, aşı kutularının doldurulması ve aşılama ekipmanlarına kadar bütün üretim sürecinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.

Krupp olası bir pandemi durumunda Avrupalıların üç ay içerisinde tüm Avrupa halkına yetecek miktarda aşı üretmeye hazır olması gerektiğinin altını çizdi. Almanya hükümeti yetkilisi, “Bu 500 milyon doz aşı anlamına geliyor, Almanya’nın buna büyük bir katkı sağlaması gerekir” diye konuştu.

Bu çerçevede mart ayında risk yönetimi yapılması, aşı üretim sürecinin incelenmesi ve üretim sorunlarının engellenmesi veya zamanında tespit edilerek yok edilmesi öngörülüyor.

[UHA Haber Ajansı, 14 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.