enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Anayasa Mahkemesinden iklim yasasına kısmi ret

Almanya Anayasa Mahkemesinden iklim yasasına kısmi ret
30 Nisan 2021
721
A+
A-

UHA HABER / Federal Anayasa Mahkemesi, İklim Koruma Yasası’nın 2031 yılından itibaren ağır bir yük getireceğini ifade ederek, yasanın kısmen Anayasa’ya aykırı olduğuna hükmetti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / ET,HT)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya‘da Federal Anayasa Mahkemesi, 2019 yılında yürürlüğe giren İklim Koruma Yasası’nın kısmen Anayasa’ya aykırı olduğuna hükmetti. Aralarında aktivistlerin de olduğu çok sayıda gencin şikayeti üzerine söz konuyu yasayı inceleyen mahkeme, emisyonların 2031 yılından itibaren nasıl azaltılacağına dair yönergelerin yasada eksik olduğunu bildirdi. Kararı açıklayan mahkeme heyeti, yasa koyucunun, 2030’un ardından başlayacak süreçle ilgili olarak, emisyonların azaltılması hedefi ile ilgili daha detaylı bir düzenleme getirmesi gerektiğini duyurdu.

Yasadaki hükümler nedeniyle şikayetçilerin özgürlük haklarının zedelendiğini de ifade eden Anayasa Mahkemesi, bu hükümlerin emisyonların azaltılması ile ilgili olarak 2030 sonrasına “ağır ve geri çevrilemez bir yük” getirdiğini belirtti. İklim Koruma Yasası’nın bu haliyle, Paris İklim Anlaşması ile belirlenen, artan küresel ısınmanın hızını düşürmeye yönelik hedefleri tutturmak için, 2031’den itibaren daha acil ve kısa vadeli kararlar almayı gerektireceğini de ifade eden mahkeme, bu durumdan da, sera gazı emisyonları ile alakalı olan hayatın neredeyse her alanı etkileneceği için, tüm özgürlüklerin zarar görme potansiyeli taşıdığını bildirdi.

Federal Anayasa Mahkemesi, yasa koyucunun 2030 sonrasında gelecek ağır yükü azaltmak için, İklim Koruma Yasası’na önlemler ilave etmiş olması gerektiğini de vurgularken, diğer yandan söz konusu yasanın temel haklar ve bedensel sağlık hakkını ihlal etmediğini belirtti.

[UHA Haber Ajansı, 30 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.