enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya 100 milyon doz aşı bağışlayacak

Almanya 100 milyon doz aşı bağışlayacak
6 Eylül 2021
367
A+
A-

UHA HABER / İtalya’da yapılan G-20 sağlık bakanları toplantısına katılan Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkesinin, farklı ülkelere sene sonuna dek 100 milyon doz aşı bağışlayacağını bildirdi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / ET,SSB)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya, uluslararası aşı kampanyası kapsamında farklı ülkelere sene sonuna dek toplam 100 milyon doz koronavirüs aşısı bağışlayacağını duyurdu. G-20’ye üye ülkelerin sağlık bakanları toplantısına katılmak üzere, İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, burada yaptığı açıklamada, bağışlanacak olan 100 milyon doz aşının, Almanya’da şu ana dek yapılan aşı miktarına yakın olduğunu vurguladı.

Konuşmasında hedeflerinin, sene sonuna dek dünya nüfusunun en az yüzde 40’ını aşılamak olduğunu ifade eden Bakan Spahn, pandeminin ancak tüm dünyada bitirilebilmesi halinde sona ereceğini ifade etti. Spahn, aksi takdirde oluşabilecek yeni varyantlar ve bunların Almanya’ya ulaşmasıyla yeniden sorunlar yaşanabileceğini kaydetti.

“Roma Sözleşmesi” için hazırlık

İki günlük bir toplantı için Roma’da bir araya gelen G-20 ülkeleri sağlık bakanlarının ana gündem maddesini koronavirüs salgını ve bununla mücadele oluşturuyor. Ev sahibi İtalya’nın sağlık bakanı Roberto Speranza, ülkesinin bu toplantı sonunda, tüm insanlığın aşılanabilmesi için “Roma Sözleşmesi”nin imzalanmasını istediğini dile getirdi. Speranza ayrıca, hiçbir ülkenin koronavirüs pandemisine karşı tek başına kendini koruyamayacağını ve bu mücadelede sahip olunan tek silahın aşı olduğunu vurguladı.

G-20’nin dönem başkanlığını yürüten İtalya’ya konuk olan bakanlar, bir yandan koronavirüs pandemisi ile mücadele kapsamında atılacak adımlar konusunda fikir alışverişinde bulunurken, diğer yandan gelecekte olası farklı pandemilere karşı stratejiler üzerinde duruyor. Sağlık bakanları, şu ana dek elde edilen bilimsel veriler ve yöntemler ışığında aşıların tüm dünyada nasıl daha iyi ve daha adil paylaştırılabileceğini de tartışıyor.

Toplantının organizatörleri tarafından yapılan açıklamada hedefin, “Hiç kimsenin yarı yolda bırakılmayacağı inancına yönelik güçlü bir iş birliği, dayanışma ve adalet mesajı vermek” olduğu ifade edildi.

[UHA Haber Ajansı, 06 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.