enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:50 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:24 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:04 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:06 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:53 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:43 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:47 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:25 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya 100 milyon doz aşı bağışlayacak

Almanya 100 milyon doz aşı bağışlayacak
6 Eylül 2021
368
A+
A-

UHA HABER / İtalya’da yapılan G-20 sağlık bakanları toplantısına katılan Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkesinin, farklı ülkelere sene sonuna dek 100 milyon doz aşı bağışlayacağını bildirdi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / ET,SSB)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya, uluslararası aşı kampanyası kapsamında farklı ülkelere sene sonuna dek toplam 100 milyon doz koronavirüs aşısı bağışlayacağını duyurdu. G-20’ye üye ülkelerin sağlık bakanları toplantısına katılmak üzere, İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, burada yaptığı açıklamada, bağışlanacak olan 100 milyon doz aşının, Almanya’da şu ana dek yapılan aşı miktarına yakın olduğunu vurguladı.

Konuşmasında hedeflerinin, sene sonuna dek dünya nüfusunun en az yüzde 40’ını aşılamak olduğunu ifade eden Bakan Spahn, pandeminin ancak tüm dünyada bitirilebilmesi halinde sona ereceğini ifade etti. Spahn, aksi takdirde oluşabilecek yeni varyantlar ve bunların Almanya’ya ulaşmasıyla yeniden sorunlar yaşanabileceğini kaydetti.

“Roma Sözleşmesi” için hazırlık

İki günlük bir toplantı için Roma’da bir araya gelen G-20 ülkeleri sağlık bakanlarının ana gündem maddesini koronavirüs salgını ve bununla mücadele oluşturuyor. Ev sahibi İtalya’nın sağlık bakanı Roberto Speranza, ülkesinin bu toplantı sonunda, tüm insanlığın aşılanabilmesi için “Roma Sözleşmesi”nin imzalanmasını istediğini dile getirdi. Speranza ayrıca, hiçbir ülkenin koronavirüs pandemisine karşı tek başına kendini koruyamayacağını ve bu mücadelede sahip olunan tek silahın aşı olduğunu vurguladı.

G-20’nin dönem başkanlığını yürüten İtalya’ya konuk olan bakanlar, bir yandan koronavirüs pandemisi ile mücadele kapsamında atılacak adımlar konusunda fikir alışverişinde bulunurken, diğer yandan gelecekte olası farklı pandemilere karşı stratejiler üzerinde duruyor. Sağlık bakanları, şu ana dek elde edilen bilimsel veriler ve yöntemler ışığında aşıların tüm dünyada nasıl daha iyi ve daha adil paylaştırılabileceğini de tartışıyor.

Toplantının organizatörleri tarafından yapılan açıklamada hedefin, “Hiç kimsenin yarı yolda bırakılmayacağı inancına yönelik güçlü bir iş birliği, dayanışma ve adalet mesajı vermek” olduğu ifade edildi.

[UHA Haber Ajansı, 06 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.