enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman turizmciler: Seyahat kısıtlamaları kaldırılsın

Alman turizmciler: Seyahat kısıtlamaları kaldırılsın
28 Mayıs 2021
461
A+
A-

UHA HABER / Alman sanayi ve turizm sektörü birlikleri Alman hükümetinden üçüncü ülkelerle ilgili seyahat kısıtlamalarını acilen kaldırmasını istedi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / SSB,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Alman Sanayiciler Birliği (BDI) ve turizm sektörü birlikleri Alman hükümetinden üçüncü ülkelerle iş ve tatil amaçlı seyahat kısıtlamalarını acilen kaldırmasını istedi.

“Yaz sezonu kapıda ve seyahat şirketleri için her geçen gün önemli” diyen Alman Seyahat Acenteleri Birliği CEO’su Dirk Inger, federal hükümetin “aşı olanlar, hastalığı atlatanlar ve test olanlar için sıkı seyahat yasaklarını” kaldırması gerektiğini ifade etti.

Hükümete yönelik bu çağrının altına Alman Sanayiciler Birliği (BDI) ve Alman Hava Taşımacılığı Endüstrisi Federasyonu ile birlikte turizm sektörü ve Alman Seyahat Acentaları Birliği de imza attı. Sektör temsilcileri Avrupa Birliği (AB) Konseyi’nin üçüncü ülkelerle ilgili geçen hafta verdiği tavsiye kararınını hatırlattı. Bu karara göre üçüncü ülkelerle ilgili seyahat yasağı aşı kampanyalarındaki ilerleme ve test olma durumunda kaldırılabilecek. Bazı AB ülkeleri söz konusu kararı derhal uygulamaya başladı ancak Almanya’nın bu konuda geride kaldığı dile getiriliyor.

Turizm sektör temsilcileri Alman hükümetinden bir an önce karar vermesini ve test zorunluluğunun sadece risk bölgelerinden yapılan seyahatler için geçerli olmasını istedi.

Risk bölgesi olmayan bölgelerden gelenler için test zorunluluğu olmasının “orantısız” olduğu ve gereksiz yere seyahat sürecini karmaşıklaştırdığı belirtildi. Üçüncü ülkelerden seyahat sürecini basitleştirmek için aşı olunduğuna, hastalığın atlatıldığına ya da test yapıldığına dair dijital kanıt sunulmasının yeterli olması gerektiği kaydedildi.

Turizm geliri hatırlatması

Çağrıda üçüncü ülkelerden seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının turizm sektörü için gerekli olduğu belirtilirken, Almanya’da birçok otel, restoran ve işletmenin turizm gelirine bağımlı olduğu hatırlatılarak yaz sezonunda sektörün canlandırılması için bunun gerekli olduğu belirtildi.

AB ülkeleri geçtiğimiz hafta üçüncü ülkelerden seyahat kısıtlamalarını gevşetme kararı almıştı. Buna göre AB’de onaylanmış bir aşıyı yaptıran üçüncü ülke vatandaşları AB ülkelerine giriş yapabilecek. AB ülkelerinin Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) acil kullanım onayı almış aşılarla aşılanmış üçüncü ülke vatandaşlarına da giriş izni verebileceği belirtilmişti.

Seyahat kısıtlamalarından koronavirüs seyrinin iyi olması nedenişyle etkilenmeyen yedi ülke bulunuyor. Bunlar İsrail, Yeni Zelanda, Avustralya, Ruanda, Singapur, Güney Kore ve Tayland.

Kısıtlama tavsiyelerinin kaldırılması için ana kriter ise kayıt altına alınan yeni vaka sayısının son 14 günde, söz konusu ülkede 100 bin kişi başına 25’ten 75’e yükseltti.

[UHA Haber Ajansı, 28 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.