enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
10:24 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:38 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
07:06 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman subayların Ukrayna-Rusya savaşına dair ses kayıtları yayınlandı: Rusya, Almanya’dan cevap bekliyor

Alman subayların Ukrayna-Rusya savaşına dair ses kayıtları yayınlandı: Rusya, Almanya’dan cevap bekliyor
4 Mart 2024
32
A+
A-

Ses kaydında Alman subayların, Kerç Köprüsü’nün bombalanması hakkında konuştuğu iddia ediliyor.

UHA /Europe İnternational News Agency

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’nŞarkul Avsat Türkçe (@aawsat_turkce) / X‘Şarkul Avsat’a dayandırdığı haberinde, Rusya, Alman Hava Kuvvetleri subaylarının Ukrayna Savaşı ile ilgili görüşmesinin ses kaydını yayınladı. Ses kaydında Alman subayların, Kerç Köprüsü’nün bombalanması hakkında konuştuğu iddia ediliyor.

DW Türkçe’nin haberine göre; Berlin’de, casuslukla mücadele biriminin Federal Ordu’nun üst düzey subayları arasında, Taurus seyir füzelerinin Ukrayna’da konuşlandırılmasına ilişkin görüşmenin Rusya tarafından dinlendiği ve kaydedildiği ile ilgili iddiaları araştırdığı bildirildi.

Ne olmuştu?

Russia Today, Cuma günü Alman subaylar arasındaki bir konuşmaya ait 30 dakikalık bir ses kaydı yayımladı. Kayıtta, Almanya Hava Kuvvetleri (Luftwaffe) Komutanı Ingo Gerhartz’ın diğer üst düzey ordu mensuplarıyla Ukrayna’ya Taurus füzelerinin teslimatı hakkında konuştuğu duyuluyor. Görüşmede, Ukraynalı pilotların eğitimi ve sistemlerin programlanması sürecine verilebilecek desteğin yanı sıra olası hedeflerin de konuşulduğu anlaşılıyor.

Subaylar söz konusu görüşmede, mühimmat depolarını ve anakarayı Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’a bağlayan stratejik önemdeki Kerç Köprüsü de olası hedefler arasında sayıyor. Görüşmede ayrıca, kamuoyunda söz konusu füzelerin Ukrayna’ya teslimatına kesin bir dille karşı çıkan Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un da bu silahların gönderilmesine yeşil ışık yakacağından yola çıktığı duyuluyor.

Margarita Simonyan | AP News

Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Alman ordusundan üst düzey subayların Kırım Köprüsü’ne saldırıyı istişare ettiği ses kaydının deşifresini yayınlamıştı.

19 Şubat’ta gerçekleşen görüşmeye Alman Hava Kuvvetleri Komutanlığı Operasyon ve Tatbikat Daire Başkanı Frank Graefe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Müfettişi Ingo Gerhartz ve Uzay Kuvvetleri Komutanlığı Hava Harekat Merkezi yetkilileri Fenske ve Frostedt’in katıldığı belirlenmişti.

Almanya’nın doğruladığı öne sürüldü

ARD televizyonunun haberine göre Almanya Savunma Bakanlığı, Alman Hava Kuvvetleri subaylarının Kırım Köprüsü’ne saldırı planına ilişkin konuşmalarının dinlendiğini doğruladı. Alman Haber Ajansı DPA’nın haberine göre Scholz, Vatikan’da yaptığı açıklamada, ses kayıtlarının yayınlanmasını “çok ciddi bir konu” olarak nitelendirdi. Scholz, bir gazetecinin bunun dış politikada sorun olup olmayacağına ilişkin sorusuna ise “İşte bu yüzden bu konu artık çok dikkatli, çok yoğun ve çok hızlı bir şekilde aydınlatılıyor. Bu da gerekli.” yanıtını verdi.

Türk takipçisinin iltifatına Mariya Zaharova'dan yanıt - Magazin Haberleri

Rusya ne dedi?

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, Alman subayların Kırım Köprüsü’ne saldırı planınıyla ilgili ses kaydına ilişkin Alman devlet yetkililerinden herhangi bir yorum gelmemesinin ülkede tek bir yönetim organının olmadığını ve medyanın amacının demokrasi yanılsamasını sürdürmek olduğunu gösterdiğini belirtti.
Zaharova, Alman subayların ses kaydına ilişkin Alman hükümet yapılarından gelen yorumların resmi yetkililrden değil, medya aracılığıyla ismi açıklanmayan kaynaklardan geldiğine dikkat çekerek, “Şaşırtıcı mı? Hiç değil. Bu ne anlama geliyor? Almanya’da birleşik bir yönetim organının yokluğu. Seçkinlerin, iktidarın ve halkın ne birbirlerine karşı sorumluluğu ne de geribildirimi söz konusu. Bu, demokrasinin yokluğunun doğrudan kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

EK Kaynaklar* DW Türkçe, Sputnik TR, Independent Türkçe

Gazeteci* Tuba Nur TÜRKELİ

***

Yazar hakkında

4.08.1989 yılında Almanya’nın başkenti Berlin kentinde dünyaya geldi. Liseye kadar Almanya’da okudu. 2009-2013 yılları arasında Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi’nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde gerçekleştirdi.

2014-2017 yılları arasında Yüksek Lisans eğitimini Almanya’nın Nürnberg kentinde Friedrich-Alexander-Üniversitesi’nin Beşeri/Sosyal Bilimler ve Teoloji Fakültesi’nde uzmanlık alanı olarak Siyaset Bilimini seçtiği Ortadoğu Çalışmaları bölümünde tamamladı.

Çeşitli kuruluşlarda mesleğiyle ilgili staj ve çalışma imkanı buldu. NSU terör örgütüyle ilgili yaptığı, haber ve araştırmaları birçok medyada yer aldı.

Bir dönem T.C Berlin Büyükelçiliği’nde de staj yaptı. Anadil seviyesinde Almanca ve iyi derecede İngilizce biliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.