enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:21 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
06:10 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman ordusunun Irak’taki görev süresi uzatıldı

Alman ordusunun Irak’taki görev süresi uzatıldı
14 Ocak 2022
652
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Alman hükümeti, Alman ordusunun Irak’ta IŞİD’le Mücadele Uluslararası Koalisyonu çerçevesindeki görev süresini 31 Ekim’e kadar uzattı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre,Alman hükümeti,Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit Alman ordusunun Irak’ta IŞİD’le Mücadele Uluslararası Koalisyonu çerçevesindeki görev süresini uzattı.

Hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Irak’taki görev süresinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar uzatıldığını, misyonda 500 civarında askerin görev yapacağını bildirdi. Kararın Federal Meclis’te de onaylanması gerekiyor.

Alman ordusunun IŞİD’le Mücadele Uluslararası Koalisyonu çerçevesinde Suriye hava sahasında yürüttüğü görev 2020 yılı Mart ayında sona ermişti. Bu misyonda Tornado keşif uçakları görev yapmıştı. Bugün kararlaştırılan yeni görev tanımında yer almaması nedeniyle Alman ordusunun Suriye’deki görevi de resmen sona ermiş oldu. Alman ordusunun Ürdün’deki ikmal üssündeki varlığı da devam edecek.

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Savunma Bakanı Christine Lambrecht, kabine toplantısı öncesinde sundukları belgede, Alman ordusunun “havada yakıt ikmali, hava nakliyatı, hava sahası keşif ve gözlem çalışmaları, durum raporlama ve kurmay personal sağlamak” yoluyla IŞİD’le Mücadele Uluslararası Koalisyonu’na desteği sürdüreceğini belirtti.

EK Kaynaklar *dpa

[UHA Haber Ajansı, 14 Ocak 2022]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.