enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:32 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:39 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
22:30 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
22:23 ABD/İsrail-İran Savaşı Irak’a Nasıl Yansıyor?
22:08 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
20:22 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:04 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman ordusu, altyapı ve askeri tesisleri korumak için 6 bin kişilik savunma birliği oluşturuyor

Alman ordusu, altyapı ve askeri tesisleri korumak için 6 bin kişilik savunma birliği oluşturuyor
13 Ocak 2025
33
A+
A-

Alman ordusu, altyapı ve askeri tesisleri korumak için 6 bin kişilik yeni bir savunma birimi oluşturuyor. Birim, kriz ve savunma durumlarına odaklanacak.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ‘n ‘Sonhaber.eu’ya dayandırdığı haberinde, Almanya, güvenlik altyapısını güçlendirmek amacıyla Bundeswehr bünyesinde 6 bin kişilik yeni bir savunma birimi kurmaya hazırlanıyor.

Savunma Bakanı Pistorius’un talimatıyla hayata geçirilecek olan bu yapı, değişen tehdit ortamına yanıt vermek ve savunma odaklı savaş koşullarında etkin kalabilmek için tasarlandı. Yeni birim, mevcut üç tümene ek olarak oluşturulan dördüncü büyük ölçekli savunma grubu olacak.

Görev ve amaçlar
Yeni oluşturulacak birlik, kriz anlarında limanlar, demiryolu tesisleri, boru hatları, ulaşım merkezleri ve dijital altyapıyı koruyacak. Ayrıca NATO’nun Almanya’yı operasyonel üs olarak kullanma rolünü desteklemek ve barış zamanlarında terör durumları ya da büyük kazalarda idari yardım sağlamak gibi kritik görevler üstlenecek.

Kadın ve erkeklerden oluşacak bu birim, Almanya’daki önemli askeri tesisler ile altyapıyı koruma görevini üstlenecek.

Savunma Bakanlığı’na göre bu yeni organizasyon, mevcut 1. ve 10. Zırhlı Tümenler ile Hızlı Kuvvetler Tümeni’nin ardından Bundeswehr’in kapasitesini artıracak. Altı alaydan oluşacak olan bu savunma tümeni, yaz mevsiminden önce operasyona başlayacak.

Askerlik hizmeti tartışmaları
Savunma uzmanları, bu yapılanmanın bir parçası olarak on binlerce yedek personelin gerekebileceğini öngörüyor. Ayrıca, Savunma Bakanı Pistorius tarafından gündeme getirilen askerlik hizmetinin yeniden başlatılması konusundaki tartışmalar sürüyor. Ancak bu öneri, hükümet koalisyonundaki bazı partiler tarafından halen eleştiriliyor.

Mart ayında “HSchDiv” olarak adlandırılan İç Savunma Birimi’nin liderliği açıklanacak ve organizasyonun resmi kuruluşu tamamlanacak. Bu girişim, Almanya’nın ulusal savunma gücünü artırma çabalarının bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.