enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:45 Türk dizileri Rusya’da rekor kırıyor
09:34 Barajlar boşaldı, su kesintileri başladı. Türkiye’nin su yönetimi sorunları ve çözüm önerileri
00:59 Su çürümeden…
00:53 Terörsüz Türkiye’nin Başlangıç Noktası Unutulmamalı
00:53 Çatalca’daki kum ocağını genişletme projesi İstanbul’un su kaynaklarını ve Kuzey Ormanları’nı tehdit ediyor…
00:52 Gebze’nin ilk Şehidi Numan Dede’nin abisi; “Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın!’
00:47 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti Hükümeti Vatandaşı Kara Listeye Aldı!”
00:43 Erdoğan, “Muhalefetin ekonomimizi hedef alan sabotaj girişimleri hamdolsun tutmadı”
00:36 FUEN TAG Sözcüsü Kosova’ya çalışma ziyaretinde bulundu
00:29 Aslı Dülgeroğlu, Pfizer Ar-Ge Birimi bünyesinde Çalışma Kalitesi Gözetim Direktörü olarak atandı
00:19 “Cennetin Çocukları” dizisinin ikinci tanıtımı yayınlandı
00:16 Dünyanın Lanetlileri!
00:14 Bir Karış Toprak, Bir Damla Su, Bir Nefes: “Mavi Vatan”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yangınlarla mücadelede dünyada parmakla gösterilen bir ülke konumunda
00:04 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu WWF-Türkiye İletişim Grup Müdürü Dr. Neyran S. Akyıldız oldu
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 954 seneyi devriyesi dolayısıyla kabineyi Ahlat’ta topladı…
00:02 Göle Belediye Başkanı Budak CHP’den istifa etti
00:02 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde trafik güvenliğini artırmak amacıyla yaya geçitlerini yeniliyor…
20:20 İlhan KARAÇAY Yazdı: Aydın, Demokrat, İlerici ve Milliyetçi, Dindar, Tutucu Arasındaki ‘Tu-Kaka’ Ayıbı
13:23 Kayseri Maçı Başlangıç Olmalı!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman basını Türk SİHA’ları yazdı: “Kaçmak için 7 saniyeniz var”

Alman basını Türk SİHA’ları yazdı: “Kaçmak için 7 saniyeniz var”
3 Mart 2021
520
A+
A-

UHA HABER / Yerli ve milli silahlar noktasında büyük bir ivme yakalayan Türk savunma sanayii gösterdiği performansla dünya basınının da ilgisini çekmeye devam ediyor. Alman basınında övgüyle bahsedilen SİHA’lara ilişkin, “Drone’lar iş başında. Savaş esnasında kaçmak için 7 saniyeniz var” başlığı atıldı. Türkiye’nin insansız hava araçlarını diğer askeri teçhizatlarla çok koordine bir şekilde kullandığı vurgulandı.

Alman basını: Türkiye, devrim yaptı!

(UHA)  Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘AKŞAM Gazetesi’nden aktardığı haberine göre,Yerli ve milli silahlar Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. Azerbaycan’ın Ermenistan’ı bozguna uğratmasına da yardımcı olan SİHA’lar yine bir habere konu oldu.

Sabah’ın Alman Tagesschau‘den aktardığı habere göre, “Drone’lar iş başında. Savaş esnasında kaçmak için 7 saniyeniz var” başlığı atıldı. Türkiye’nin insansız hava araçlarını diğer askeri teçhizatlarla çok koordine bir şekilde kullandığı vurgulandı. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilimde, Türkiye’nin verdiği SİHA’ların Azerbaycan’ın zaferine büyük bir katkı sağladığı aktarıldı.

Dünyanın Suriye, Libya, Irak ve Karabağ’da büyük bir hayranlıkla izlediği Türk İHA’ları manşetlerden düşmüyor. ABD basını da Türk SİHA’larını gündeme taşıdı. ABD’de çıkan haberlerde Türkiye’nin ilk insansız hava muharebe aracı için gün saydığı belirtildi.

“İLK İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞI YAPILACAK”

ABD merkezli Defense News internet sitesi, Baykar Savunma‘nın bu kez insansız hava muharebe aracının kavramsal tasarım aşamasına başladığını yazdı. Şirketin, Türkiye’ye ilk insansız hava muharebe aracını kazandırmayı hedeflediğine dikkat çekildi.

Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın, söz konusu savaş uçağının öncelikli programları olduğunu söylediği, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı olan 2023 yılına kadar kavramsal tasarım aşamasının tamamlanmasının öngörüldüğü aktarıldı.

KRİTİK BİR DÖNEMDE GELDİ

Baykar’ın insansız savaş uçağı programının, Türkiye’nin yeni nesil F-35 savaş uçağı gereksinimleri konusunda belirsizliklerle karşı karşıya olduğu bir dönemde geldiğine işaret edildi.

Son yıllarda savunma sanayiinde önemli hamleler yapan Türkiye’nin çalışmalarında Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ön plana çıkıyor.

Sahada oyun değiştirici role sahip olan SİHA’lar, Libya ve Azerbaycan’da etkinliğini kanıtlayarak, adından söz ettirmeye devam etti.

ABD merkezli Defense News internet sitesi, Baykar Savunma’nın bu kez insansız hava muharebe aracının kavramsal tasarım aşamasına başladığını yazdı.

Şirketin, Türkiye’ye ilk insansız hava muharebe aracını kazandırmayı hedeflediğine dikkat çekildi.

Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın, söz konusu savaş uçağının öncelikli programları olduğunu söylediği, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı olan 2023 yılına kadar kavramsal tasarım aşamasının tamamlanmasının öngörüldüğü aktarıldı.

1 TON MÜHİMMAT TAŞIYACAK, HIZI SAATE 980 KİLOMETRE OLACAK

Savaş uçağının özelliklerine değinilen haberde, uçağın 12 bin kilometre operasyonel yükseklikte hareket edeceği, yapay zeka destekli aracın havada 5 saat görev yapabileceği ve bir uydu iletişim veri ağına bağlanacağı bilgisi paylaşıldı.

Saatte 980 kilometre seyir hızına ulaşması amaçlanan uçağın maksimum 1 ton mühimmat taşımasının beklendiği kaydedilerek, şöyle denildi:

“Yakın hava desteği, stratejik saldırı, düşman hava savunma sistemi saldırısı ve füze saldırısı görevlerinde kullanılacak.”

PİYASANIN YILDIZI

İngiliz yayın kuruluşu BBC ise TB-2’lerden “İHA piyasasının yıldızı” olarak bahsetmişti. Rus ve Japon basınında da Türk SİHA’ları geniş yer bulmuştu.

BUNUNLA BAŞ EDEMEYİZ

Almanya’da yayın yapan Tagesschau isimli haber sitesi, Türk SİHA’larından övgüyle bahsetti. Dünya genelinde SİHA’ların etkisi anlatılan haberde Türk SİHA’ları için dikkat çekici ifadelere yer verildi. Haberde Avrupa’daki hiçbir hava savunma sisteminin Türk sihalarına karşı koyamayacağına yer verildi.

[UHA Haber Ajansı, 03 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.