enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:09 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “Çalı Canavarı”, kırsal yollarda çalı, diken ve taş gibi engelleri temizliyor, ulaşım güvenliğini sağlıyor
07:03 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Uraloğlu, “Turistik Doğu Ekspresi, 2025-2026 kış sezonu seferleri 22 Aralık’ta başlayacak”
00:35 Papa 14. Leo göreve gelmesinin ardından ilk dış gezisini Türkiye’ye gerçekleştirecek.
00:31 Prof. Dr. Kürşad Zorlu: Ankara 2026 Türk Dünyası Başkenti seçildi
00:31 Bağımlılığı olan çocuğa destek!
00:29 Adalet Bakanı Tunç, Ekrem İmamoğlu hakkında “casusluk” iddiasıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin soruyu yanıtladı
00:26 Türkiye, İngiltere’den 20, Katar ve Umman’dan 24 Eurofighter savaş uçağı almayı planlıyor.
00:20 Mahmudhoca Behbûdî’nin Seçilmiş Eserleri, Ankara’da Türk Dünyası’na tanıtıldı
00:15 Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu, 2026 yılı hac hazırlıklarını tamamladı. Hac kurası 5 Kasım Çarşamba günü saat 10.30’da çekilecek.
00:07 Dünya Tekvando Şampiyonası’nda mücadele eden Emine Göğebakan, kadınlar 46 kiloda ve Nafia Kuş Aydın, kadınlar +73 kiloda altın madalya kazandı.
00:06 Dünyada ilk savaş uçağını Türkler düşürdü
00:04 Nizip Ticaret Odası’ndan Nizip Meslek Yüksekokulu’na Laboratuvar desteği…
18:26 Takım olabilmenin verimi!…
00:58 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor sahasında karşılaştığı Eyüpspor’u 2-0 mağlup eden karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı…
00:50 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Dezenflasyon süreciyle birlikte gelir dağılımında, toplumsal refahı güçlendirmeyi hedefliyoruz.”
00:45 Türk Devletleri Teşkilatı yeni üye devletleri kabul edecek mi?
00:44 BakanTunç, “Çocukların korunması, çocuk istismarının önlenmesi, insan ve uyuşturucu ticareti gibi suçlarda iki ülke arasında işbirliği yapılmalı”
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eurofighter anlaşması için imzaları attık
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturuyoruz”
00:04 Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor, Teknik Direktörü Fatih Tekke 90 dakikayı değerlendirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman basını Türk SİHA’ları yazdı: “Kaçmak için 7 saniyeniz var”

Alman basını Türk SİHA’ları yazdı: “Kaçmak için 7 saniyeniz var”
3 Mart 2021
521
A+
A-

UHA HABER / Yerli ve milli silahlar noktasında büyük bir ivme yakalayan Türk savunma sanayii gösterdiği performansla dünya basınının da ilgisini çekmeye devam ediyor. Alman basınında övgüyle bahsedilen SİHA’lara ilişkin, “Drone’lar iş başında. Savaş esnasında kaçmak için 7 saniyeniz var” başlığı atıldı. Türkiye’nin insansız hava araçlarını diğer askeri teçhizatlarla çok koordine bir şekilde kullandığı vurgulandı.

Alman basını: Türkiye, devrim yaptı!

(UHA)  Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘AKŞAM Gazetesi’nden aktardığı haberine göre,Yerli ve milli silahlar Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. Azerbaycan’ın Ermenistan’ı bozguna uğratmasına da yardımcı olan SİHA’lar yine bir habere konu oldu.

Sabah’ın Alman Tagesschau‘den aktardığı habere göre, “Drone’lar iş başında. Savaş esnasında kaçmak için 7 saniyeniz var” başlığı atıldı. Türkiye’nin insansız hava araçlarını diğer askeri teçhizatlarla çok koordine bir şekilde kullandığı vurgulandı. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilimde, Türkiye’nin verdiği SİHA’ların Azerbaycan’ın zaferine büyük bir katkı sağladığı aktarıldı.

Dünyanın Suriye, Libya, Irak ve Karabağ’da büyük bir hayranlıkla izlediği Türk İHA’ları manşetlerden düşmüyor. ABD basını da Türk SİHA’larını gündeme taşıdı. ABD’de çıkan haberlerde Türkiye’nin ilk insansız hava muharebe aracı için gün saydığı belirtildi.

“İLK İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞI YAPILACAK”

ABD merkezli Defense News internet sitesi, Baykar Savunma‘nın bu kez insansız hava muharebe aracının kavramsal tasarım aşamasına başladığını yazdı. Şirketin, Türkiye’ye ilk insansız hava muharebe aracını kazandırmayı hedeflediğine dikkat çekildi.

Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın, söz konusu savaş uçağının öncelikli programları olduğunu söylediği, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı olan 2023 yılına kadar kavramsal tasarım aşamasının tamamlanmasının öngörüldüğü aktarıldı.

KRİTİK BİR DÖNEMDE GELDİ

Baykar’ın insansız savaş uçağı programının, Türkiye’nin yeni nesil F-35 savaş uçağı gereksinimleri konusunda belirsizliklerle karşı karşıya olduğu bir dönemde geldiğine işaret edildi.

Son yıllarda savunma sanayiinde önemli hamleler yapan Türkiye’nin çalışmalarında Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ön plana çıkıyor.

Sahada oyun değiştirici role sahip olan SİHA’lar, Libya ve Azerbaycan’da etkinliğini kanıtlayarak, adından söz ettirmeye devam etti.

ABD merkezli Defense News internet sitesi, Baykar Savunma’nın bu kez insansız hava muharebe aracının kavramsal tasarım aşamasına başladığını yazdı.

Şirketin, Türkiye’ye ilk insansız hava muharebe aracını kazandırmayı hedeflediğine dikkat çekildi.

Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın, söz konusu savaş uçağının öncelikli programları olduğunu söylediği, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı olan 2023 yılına kadar kavramsal tasarım aşamasının tamamlanmasının öngörüldüğü aktarıldı.

1 TON MÜHİMMAT TAŞIYACAK, HIZI SAATE 980 KİLOMETRE OLACAK

Savaş uçağının özelliklerine değinilen haberde, uçağın 12 bin kilometre operasyonel yükseklikte hareket edeceği, yapay zeka destekli aracın havada 5 saat görev yapabileceği ve bir uydu iletişim veri ağına bağlanacağı bilgisi paylaşıldı.

Saatte 980 kilometre seyir hızına ulaşması amaçlanan uçağın maksimum 1 ton mühimmat taşımasının beklendiği kaydedilerek, şöyle denildi:

“Yakın hava desteği, stratejik saldırı, düşman hava savunma sistemi saldırısı ve füze saldırısı görevlerinde kullanılacak.”

PİYASANIN YILDIZI

İngiliz yayın kuruluşu BBC ise TB-2’lerden “İHA piyasasının yıldızı” olarak bahsetmişti. Rus ve Japon basınında da Türk SİHA’ları geniş yer bulmuştu.

BUNUNLA BAŞ EDEMEYİZ

Almanya’da yayın yapan Tagesschau isimli haber sitesi, Türk SİHA’larından övgüyle bahsetti. Dünya genelinde SİHA’ların etkisi anlatılan haberde Türk SİHA’ları için dikkat çekici ifadelere yer verildi. Haberde Avrupa’daki hiçbir hava savunma sisteminin Türk sihalarına karşı koyamayacağına yer verildi.

[UHA Haber Ajansı, 03 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.