enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aktif Giyim Tasarım Yarışmasında 6 takım finale kaldı 

Aktif Giyim Tasarım Yarışmasında 6 takım finale kaldı 
14 Aralık 2022
107
A+
A-

Türkiye gelenindeki tekstil ve hazır giyim ihracatçısı 8 birliğin hayata geçirdiği ulusal çaplı Athleisure Challenge Aktif Giyim Tasarım Yarışması’nda eğitim süreci ve ön elemeleri geçen 38 tekstil mühendisi ve tekstil tasarımcısı, 6 takım halinde finalde yarışacaklar. 

Bursa’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Türkiye genelindeki tekstil ve hazır giyim konfeksiyon ihracatçıları birliklerinin paydaş olduğu ulusal çaplı Athleisure Challenge Aktif Giyim Tasarım Yarışması’nda finalistler belli oldu. Başvurusu kabul edilen ve yoğun bir eğitim sürecinin ardından değerlendirmeye tabii tutulan 103 öğrenci arasından elemeleri geçen 38 öğrenci finale kaldı.  

Resim önizlemesi

Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde hayata geçirilen ‘Athleisure Challenge Aktif Giyim Tasarım Yarışması ile ilgili bilgi veren UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Yarışmada; sürdürülebilir tasarım ile üretimde ve tüketimde doğanın ve doğal kaynakların korunması, yenilenebilir enerji tüketiminin desteklenmesini hedeflediklerini belirtti.  

Başkan Engin, “Athleisure; sadece spor markalarının değil, lüks markaların da üzerine çalıştığı, koleksiyon ürettikleri bir moda hareketine dönüşürken, doğa dostu, spor, şık, konforlu ve estetik giyim trendinin yaygınlaşması ile birlikte pazar payı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu düşünceden hareketle hayata geçirdiğimiz yarışmaya gençlerimizin gösterdiği ilgi, sektör temsilcileri olarak geleceğin ekosisteminin gelişmesi açısından bizi umutlandırıyor. Yarışma boyunca verilen online ve fiziki eğitimler ile yarışmacılarımızın tüm birliklerimizi tanımasını, iplikten kumaşa kadar üretimin her aşamasına dahil olmalarını istiyoruz. Ortaya koyacakları tasarımın her aşamasına kendileri karar verirken, bu kaynaklara ulaşmaları noktasında da her zaman yanlarında olacağız. Teknik ve fiziki eğitimlerin yanı sıra gruplar arasındaki iş birliği ve enerji ile bu sürecin çok güzel geçeceğine inanıyorum” dedi.  

Resim önizlemesi

YOĞUN VE ZORLU BİR SÜRECİN ARDINDAN FİNALE KALDILAR 

Yarışmacılar, geride bıraktıkları eğitim sürecinde; Ekoteks Laboratuvar ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. ve Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) tarafından çevrimiçi gerçekleştirilen Test Teknikleri Eğitimi’ne katıldı.

Fiziki eğitimler aşamasında ise ön elemeyi geçen 38 yarışmacı, Athleisure Challenge Aktif Giyim Tasarım Yarışma Mentörü Mustafa Demiralay’dan Kumaş Teknolojileri ve Moderatör Ufuk Batum’dan ise Takım Oluşturma eğitimi aldı.

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir’in de eşlik ettiği eğitimlerin ardından Yeşim Grup firmasını ziyaret eden adaylar, Sosyal Uygunluk Müdürü Ahmet Öztürk’ün ‘Sürdürülebilirlik’ sunumunun ardından fabrikanın üretim aşamalarını yerinde inceledi.

Eğitimlerin UİB Yerleşkesi’ndeki ikinci gününde takım oluşturmak için bir araya gelen 38 aday, Moderatör Ufuk Batum önderliğinde tekstil mühendisi ve tekstil tasarımcılarını içeren 6 takım oluşturdu.

Resim önizlemesi

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve Athleisure Challenge Mentörü Mustafa Demiralay’ın da eşlik ettiği gruplar, takım faaliyeti sonrasında marka ve logo çalışmalarını tamamladı. Final için yarışacakları koleksiyonları oluşturmak için online ve fiziki eğitimler alacak olan adaylardan 3 finalist takım, büyük ödülün sahibi olacak. 

Dereceye giren ilk 3 takım, Tasarım Tescil ve Kappa Koleksiyonu’nda yer alma imkanının yanı sıra en fazla bir yıl süre ile uluslararası düzeyde kabul görmüş yurt dışındaki merkezlerde eğitim hakkı kazanırken, birinci olan takım üyeleri ayrıca 6 aylık online İngilizce eğitimi ve bilgisayar ile ödüllendirilecek. 

Resim önizlemesi

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN BİRLİKLER  

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB),  

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB),  

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB),  

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ETHİB),  

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin (GAİB) 

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB),  

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB),  

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB),  

[UHA Haber Ajansı, 14 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.