enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:14 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:34 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:55 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:54 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:50 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
00:22 AB’den ABD ve Rusya’nın Ukrayna’ya dair gizli barış planına tepki: Avrupa sürece dahil edilmeli
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak
00:14 İstanbul Fatih’te zehirlenme şüphesiyle tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybeden Böcek ailesi soruşturma sürüyor…
23:13 AK Parti Grup Başkanı Güler: Cumhur İttifakı ile birlikte İmralı ziyaretine olumlu fikir beyan ediyoruz
12:47 Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Abacı’nın ardından…
10:53 Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde10’a düştü.
00:48 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:42 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:41 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:30 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Akşener: Partimize kurumsal operasyon yapılıyor, bu bir savaş ilanı

Akşener: Partimize kurumsal operasyon yapılıyor, bu bir savaş ilanı
21 Aralık 2023
32
A+
A-

Reklam

* İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin CHP ile İstanbul ve Ankara’da seçim için iş birliği görüşmeleri yaptığı iddialarına sert cevap verdi.

* Akşener, “Partimize kurumsal operasyon yapılıyor, bu bir savaş ilanı, kabul ediyorum” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiİyi Parti’de ‘İstanbul krizi‘ büyüyor. CHP ve İyi Parti’nin İstanbul ve Ankara’da “Arka kapı diplomasisi” yürüttüğü iddialarına Genel Başkan Meral Akşener sert karşılık verdi.

Tartışmaları bir siyasi partinin iç işlerine karışmak olarak niteleyen Akşener, “Şu an itibarıyla bunu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım, buyursunlar.” dedi.

“Hiçbirinden haberim yok”

Akşener, “Benim bilgim dahilinde hem Ankara’da hem İstanbul’da pazarlıklar yapılmış, arka kapı diplomasisi yapılmış. Benim bilgim yok. İlk defa partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı. Mesela Polatlı’ya eski Ankara İl Başkanımız Yetkin Öztürk gelecekmiş. Ama onlar CHP’den aday olacakmış. Hiçbirinden haberim yok” ifadelerini kullandı.

“İkisi de korktu, kabul etmedi”

Cumhurbaşkanı seçimi öncesi muhalefetteki 6’lı masa krizini hatırlatan Akşener, isim vermeden Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı eleştirdi.

Dün bir aydınlanma yaşadım. Çok enteresan… Saraçhane’ye ikinci kere gittim, boynumu eğdim, kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye o masaya götürdüm, o masadan kovuldum. İkisi de korktu, kabul etmedi. Ben değil milletin istediğini kabul etmediler

“Herkes aranıp ‘ayrılın’ deniyor, niçin?”

Eleştiri oklarını CHP’ye de yönelten Akşener, “Kongre yaptılar üstümüze kaldı. Bana ne kardeşim sizin kongrenizden. Meğer biz onların müstemlekesi olmuşuz kafalarında. Öyle bir dünya yok. Tahammül etmişler bize, işlerine geldiği için tahammül etmişler. Şimdi yine zorlayarak dediklerini yaptırmaya çalışıyorlar. Ne Cumhuriyet umurlarında ne Atatürk umurlarında. Anlaşıldı ki bir el devreye girmiş durumda. İlçe başkanlarımız aranıyor, belediye meclis üyelerimiz aranıyor. Herkesler aranıyor ‘ayrılın’ deniyor. Niçin? GİK’in aldığı o kararın ortadan kaldırılması için” diye konuştu.

“Her yerde tek başına giriyoruz”

İyi Parti’nin yerel seçime ittifaksız girme kararı partide istifaları beraberinde getirmişti.

Akşener, “Bir el devreye girdi” diyerek istifaları değerlendirdi, bir kez daha seçimlere tek başına girdiklerinin altını çizdi.

Her yerde tek başına giriyoruz. Ankara’da da tek başına giriyoruz, İstanbul’da da tek başına giriyoruz. Her ilçede tek başına giriyoruz ve bunun sonuçların olumlusu sizindir. Başarısızlık olduğu takdirde benimdir, o sorumluluğu yerine getireceğim. Sözler veriliyor, insanlar istifa ettiriliyor. Tamam bu bir savaş ilanıysa benimdir, kabulümdür canla baş üstüne.

Yavaş ve İmamoğlu’ndan Akşener’e tepki

Akşener’in açıklamalarına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu cevap verdi.

Akşener’in açıklamalarına yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bir kısım dostlar oyuna geliyorlar. Bazen haddini aşan cümleler kurabiliyorlar.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise Akşener’i yalanladı.

Akşener’in “savaş” kelimesinin çok ağır kaçtığını, korkaklıkla suçlanmanın zoruna gittiğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.