enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
06:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:10 (RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
07:36 Eğitimde Büyük Çöküş: Türkiye Avrupa’nın 61 Katı Eğitim Enflasyonu Yaşıyor!…
00:59 Terör ve İstihbarat!…
00:54 Türkiye-İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı….
00:49 Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi sonrası ortak bildiri yayımlandı
00:41 Eğitim faaliyeti sırasında kaza: 1 asker şehit
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Akademide Etik Derneği (AKATDER) tarafından ‘Doçentlik Dosyası Değerlendirme’ konusunda panel

Akademide Etik Derneği (AKATDER) tarafından ‘Doçentlik Dosyası Değerlendirme’ konusunda panel
21 Nisan 2021
1.567
A+
A-

UHA HABER / Yalova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fahri Apaydın öncülüğünde kurulan Akademide Etik Derneği (AKETDER) misyonunu gerçekleştirmek için önemli bilimsel etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Merkezi Yalova’da bulunan Akademide Etik Derneği (AKETDER), 22 Nisan tarihinde çevrimiçi ‘Doçenklik Dosyası Değerlendirme’ konusunda panel gerçekleştirecek.

Stratejik Gelişim Planı' belli oldu

Prof. Dr. Fahri Apaydın

Prof. Dr. Fahri Apaydın, panelle ilgili olarak (UHA) Uluslararası Haber Ajansı’na açıklamada bulunarak, bu içerikte ilk defa AKETDER tarafından düzenlenecek panelin akademisyenlerden yoğun ilgi çekmeyi başardığını söyledi.

Akademisyenler için önemli bir basamak olan doçentlik sınavı jürisi tarafından doçentlik dosyalarının nasıl değerlendirildiğinin etraflıca konuşulacağını ifade eden Prof. Dr. Fahri Apaydın, panele katılımın ücretsiz olacağını hatırlattı.

Moderatörlüğünü AKETDER Başkanı Prof. Dr. Fahri Apaydın’ın yapacağı ve farklı üniversitelerden alanlarında tanınan 6 panelist akademisyen tarafından genç akademisyenlere doçentlik için hazırlanırken nelere dikkat etmeleri gerektiği de aktarılacak.

Prof. Dr. Fahri Apaydın, “Doçentlik sınavlarında çeşitli mağduriyetlerin yaşandığı çoğu kimse tarafından bilinmektedir. Bu panelle aynı zamanda profesörlerin de doçentlik dosyalarını değerlendirirken hangi konulara dikkat etmeleri gerektiği de anlatılacak” dedi.

 “İlk defa Derneğimiz tarafından 22 Nisan tarihinde çevrimiçi düzenlenecek olan bu panel akademisyenler için oldukça önemli olduğundan çok katılım beklemekteyiz” diyen Prof. Dr. Apaydın, AKETDER kurulduğu günden bu yana yükseköğretim için artı değer üretmeye devam etrriğinin altını çizdi.

3 saat sürecek ve çevrimiçi düzenlenecek olan panelin programı şu şekildedir:  

doçentlik-paneli.jpg

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Fahri Apay’ın  yapacağı panele, İstanbul Üniversitesi’den Prof. Dr. Haluk Tanrıverdi, Prof. Dr. Haluk Tanrıverdi, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Uğur Ömürgönülşen, Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sezgin Vuran, Üsküdar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şafak Ural, Altınbaş Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ercan Gegez panelist olarak katılacak.

Panelde, panelistler tarafından, Asgari başvuru şartları açısından dosya incelemesi ile Şekil ve içerik açısından dosya incelemesi ve Etik ihlali şartları açısından dosya incelemesi ele alınacak.

Panelde ayrıca panelistlerce, Jüri üyesi raporunun düzenlenmesinde dikkate edilecek hususlar (jüri üyesinin haksız ve/veya etik dışı ifadelerden vs. kaçınması), ÜAK’a doçentlik sistemi ile ilgili doçent adaylarına öneriler ve Değerlendirme sürecinde jüri etiği üzerinde durulacak.

Panelde, her panelist için 20, diğer konular için 8 ve katılımcıların soru sorması için ise 30 dakika konuşma süresi tanınacak.

Sekreterya:    Doç. Dr. Hasan ÇİFTÇİ, Harran Üni., hasanciftci@harran.edu.tr,

Dr. Öğr. Üyesi Vedat AKMAN, Beykent Üni., vedatakman@beykent.edu.tr

Detaylı bilgi ve katılım için ekteki afiş ya da websitesinden yararlanabilirsiniz.

https://www.akademideetik.org.tr/

Ali Erbaş: Mümkün olduğunca evlerinizi mescit haline getirin

 

 

 

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 21 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.