enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Engelli memur sayısı 20 yılda yaklaşık 12 kat arttı”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Engelli memur sayısı 20 yılda yaklaşık 12 kat arttı”
20 Şubat 2024
95
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “2002 yılında kamuda çalışan engelli memur sayısı 5 bin 777 iken, son 20 yılda bu sayı yaklaşık 12 kat artarak 68 bin 396’ya yükseldi. Bugün yapılacak 2 bin 392 atamayla engelli memur sayımız 70 bini aşmış olacak” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Bakan Göktaş, bakanlıkta düzenlenen Engellilerin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni’nde konuştu.

Yapılan atama ile sadece engelli vatandaşları iş sahibi yapmadıklarını, aynı zamanda bu konuda farkındalık sağladıklarını söyleyen Göktaş, herkes için eşit ve erişilebilir bir hayatın, engelli vatandaşların gündelik yaşamın içinde daha fazla yer almasıyla mümkün olacağını belirtti.

Engelleri nedeniyle eğitim-öğretim alamayan, sokağının ötesine gidemeyen birçok insanın, artık kendisini ekonomik açıdan da sosyal açıdan da daha özgür hissettiğini, bakanlık olarak kimseyi geride bırakmadan sosyal politikalarını geliştirdiklerini ve kalkınma yolculuğunu sürdürdüklerini söyleyen Göktaş, engellilerin temel haklarını korumak amacıyla imzaladıkları uluslararası sözleşmeler ve Anayasa başta olmak üzere iç mevzuatta da önemli adımlar attıklarını anlattı.

Bakan Göktaş, şöyle konuştu:

“2005 yılında Engelliler Hakkında Kanun ile engelli vatandaşlarımızın haklarını korumaya aldık. 2007’de Birleşmiş Milletlerin

engelli hakları ile ilgili sözleşmesine taraf olduk. 2010 yılında ise engelli haklarına Anayasa’da yer verdik. Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanı’mız 2020 yılını Erişilebilirlik Yılı ilan etmişti. Sosyal politikalarımızın ayrılmaz parçası haline getirdiğimiz 2030 Engelsiz Vizyon Belgesini de 2021’de kamuoyu ile paylaştık. Ayrıca Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün de iki ayrı genel müdürlük olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşte tüm bunları, engelli bireylerin yaşamın her alanında özgür, bağımsız ve etkin biçimde yer alabilmeleri için yaptık.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'tan engelli memur ataması müjdesi -  Bolu Olay

Engelli memur sayısı 20 yılda yaklaşık 12 kat arttı

Anayasa’nın eşitlik ilkesinin yanı sıra düzenlemelerin öngördüğü pozitif ayrımcılık esaslarının engellilere yönelik istihdam politikalarının temelini oluşturduğunu belirten Göktaş, 2012’de başlatılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının, kamuda çalışan engelli personel sayısındaki artışı sağlayan en önemli etken olduğunu vurguladı.

Göktaş, “2012’den bu yana 42 bin 537 engelli vatandaşımız devlet memurluğuna atandı. 2002 yılında kamuda çalışan engelli memur sayısı 5 bin 777 iken, son 20 yılda bu sayı yaklaşık 12 kat artarak 68 bin 396’ya yükseldi. Bugün yapılacak 2 bin 392 atamayla engelli memur sayımız 70 bini aşmış olacak.” bilgisini verdi.

Bakan Göktaş, sayıca sağlanan bu gelişmelerin yanında niteliğin artırılması için de çalışmalara devam edildiğini belirterek, bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarını, engellilerin erişilebilirliğine uygun tasarlama zorunluluğunun getirildiğini ve engelli çalışanların işlerini kolaylaştırıp, onları destekleyecek düzenlemeler yapıldığını bildirdi.

Engellilerin sorunlarının çözümünün, toplumun tüm kesimlerinin ortak anlayışla hareket etmesiyle mümkün olacağını kaydeden Göktaş, “Bu süreçte desteğiyle yanımızda olan tüm kurumlara ve temsilcilerine yürekten teşekkür ediyorum. Daha kapsayıcı bir dünya için engelli bireylerin istihdamını desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bakan Göktaş: Engelli memur sayısı 70 bini aşacak

“Yakın zamanda 8 bin sözleşmeli personel alacağız”

Bakan Göktaş, bir başka atamanın daha müjdesini vermek istediğini belirterek, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı’mızın imzaladığı kararname ile şimdiye kadar bakanlığımıza bir seferde alacağımız en yüksek personel alımını gerçekleştireceğiz. Deprem bölgesine daha fazla destek sağlamak ve hizmetlerimizin kalitesini artırmak için yakın zamanda 8 bin sözleşmeli personel daha alacak, büyük ailemizi daha da genişleteceğiz.”

Göktaş, alımla ilgili detayların yakın zamanda açıklanacağını söyledi.

2022’de EKPSS’ye girerek 2023’te atanan Nilüfer Kızıltan da sınavın düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Göktaş, konuşmaların ardından kamu kurumlarında işe başlayacak engellilerin atanacağı yerleri belirlemek üzere, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, Nilüfer Kızıltan ve diğer protokol üyeleriyle noter huzurunda kura butonuna bastı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.