enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Avrupa’da ilk başörtülü milletvekili olarak meclise girdim”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Avrupa’da ilk başörtülü milletvekili olarak meclise girdim”
5 Kasım 2023
58
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Tüm dünya size karşı geliyor olabilir, bazen çok zorluklarla karşılaşıyor olabilirsiniz. Şunu unutmayın, siz mücadele ettiğiniz sürece hiçbir şey sizin önünüze engel olamaz. Mücadele etmekten, hayal kurmaktan, hayallerinizden asla vazgeçmeyin, ideallerinizden vazgeçmeyin.” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, UHA Haber’den  Gazeteci Mustafa SALMAN’a yaptığı açıklamada, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına değinerek, “İsrail yönetimi tarafından çok yoğun bombardıman altında tutulan Filistinli kardeşlerimiz var. Bu insanlık suçuna karşı dünyanın pek çok yeri sessiz kalırken Türkiye dimdik ayakta ve bu olaylara karşı en güçlü cevabı sizler vereceksiniz, veriyorsunuz.” diye konuştu.

Gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak Brüksel’de dünyaya geldiğini anlatan Göktaş, işçi aileden gelip Avrupa’da tutunmanın kolay olmadığını, kendisine hiçbir şeyin altın tepside sunulmadığını ancak zorluklar karşısında asla yılmadığını dile getirdi.

Medya kuruluşlarımızı sorumlu davranmaya davet ediyoruz" - Son Dakika  Haberleri“Avrupa’da ilk başörtülü milletvekili olarak meclise girdim”

Bakan Göktaş, lise yıllarında başörtü yasağını Belçika’da yaşadığını ve okulda başını açmak zorunda kaldığını belirterek, “Buna rağmen her zaman biliyordum ki adaletin ve hakkın yanında olacağım. Allah nasip etti, yıllar sonra o ülkede hatta Avrupa’da ilk başörtülü milletvekili olarak meclise girdim.” ifadelerini kullandı.

Üniversite yıllarında çok çalıştığı için aşırı sosyal olduğunu, Türk toplumunu kaynaştırmaya ve göçmen çocuklara yönelik projelerde yer aldığını kaydeden Göktaş, siyasete girme sürecine değinerek, şöyle devam etti:

“İlmek ilmek işleyerek, inanarak kapı kapı dolaştım. Çarşılarda, pazarlarda 2 hedef kitlem vardı. Gençler ve kadınlar. Yakın markajla onlarla çalıştım. Gittim kapı kapı kendimi anlattım, projemi anlattım. ‘Sizi mecliste temsil edeceğim.’ dedim. Ve o seçimlerde partim bir anda 5 sandalye kazandı. 30 yıldır kazanamadıkları zaferle ben de 3. sıraya yükselip meclise girmeye hak kazandım.”

Mahinur Özdemir Göktaş'ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olması doğup  büyüdüğü Belçika'da nasıl karşılandı? - BBC News TürkçeBakan Göktaş, 2009’da milletvekili seçimlerinin yapıldığını anlatarak, “Bu sürede dedim ki ‘Ben de aday olayım.‘ Tabii o zaman çatlak sesler yükselmeye başladı. Çünkü dediler ki, meclis üyeliğine başörtülü soktuk ama parlamentoya acaba sokabilir misin?” şeklinde konuştu.

Seçim afişinin başörtüsünü saklayacak şekilde gönderildiğini aktaran Göktaş, 26 yaşında gençleri ve kadınları mecliste temsil etmek isteyen biri olarak hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi.

Bakan Göktaş, bu zorluklara rağmen kapı kapı dolaşarak, tek tek oy isteyerek seçildiğini ve 122 oy farkla Avrupa’nın ilk başörtülü milletvekili olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Mücadele etmekten asla korkmadım. Size şunu söylemek istiyorum, tüm dünya size karşı geliyor olabilir, bazen çok zorluklarla karşılaşıyor olabilirsiniz. Şunu unutmayın, siz mücadele ettiğiniz sürece hiçbir şey önünüze engel olamaz. Mücadele etmekten, hayal kurmaktan, hayallerinizden asla vazgeçmeyin, ideallerinizden vazgeçmeyin.”

Seçildikten sonra da çok yoğun mobbinge maruz kaldığını, buna rağmen çalışmayı sürdürdüğünü belirten Göktaş, 2015’te ise partisinin “sözde Ermeni soykırımı tasarısı“nı tanıması yönündeki tutumuna karşı çıktığı için ihraç edildiğini anlattı.

Kimseyi geride bırakmayan anlayışla hareket ediyoruz" - Son Dakika Haberleri“Kararlarınızı uygulamaktan asla vazgeçmeyin”

“Hayalleriniz olur, karşınıza her zaman zorluklar çıkabilir.” diyen Göktaş, 2019’da Cezayir’e büyükelçi olarak atandığını ve söz konusu ülkede ilk defa verilen devlet nişanını aldığını söyledi.

Bakan Göktaş, Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyduğunu dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bazen önünüze zorluklar çıkabilir. Dedemin marketinde kasiyerlik yaptığım zaman veya üniversite yıllarında arkadaşlıklarımda başörtülü veya Müslüman olduğum için yaşadığım, kız, kadın olduğum için yaşadığım zorluklar, aslında bugün beni ben yapan olaylardır. Ve bu tecrübeler, mücadelelerle taçlandırılıyor. ‘Asla hayatımda neden bunlar oluyor.‘ demeyin. Her tercih aynı zamanda bir vazgeçiştir. Bundan asla korkmayın. Doğru şeylerden vazgeçiyorsanız, doğru şeyleri tercih ediyorsunuz demektir. Bir karar almaktan ve kararlarınızı uygulamaktan asla vazgeçmeyin. Gelecek yüzyıla damgasını vuracak sizlersiniz sevgili gençler. O yüzden sizlere güvenimiz tam. Yenilikçi fikirlerle ortaya çıkacak ve Türkiye Yüzyılı‘na damgasını vuracak gençlerimizin de bu salondan çıkacağına eminim.”

***

Mustafa SALMAN, uhahaberajansi.com-Gece sorumlusu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.