enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afrika’dan bir ilk! Yerliye dönüş

Afrika’dan bir ilk! Yerliye dönüş
11 Kasım 2022
578
A+
A-

Dünya Kupası tarihinde bir ilk yaşandı. Afrika ülkeleri ilk kez bir Dünya Kupası’nda tamamen yerli teknik direktörler tarafından yönetilecek.

TRT'nin yeni kanalı TRT Spor Yıldız tanıtıldı2022 Dünya Kupası’nda 5 Afrika ülkesi mücadele edecek: Kamerun, Gana, Fas, Senegal ve Tunus.

Yıllardan beri hep Avrupalı ve Latin Amerikalı teknik direktörlerle çalışmalarına alıştığımız Afrikalı ülkeler bu kez özlerine döndü. İlk defa tüm Afrika ülkelerini yerli teknik adamlar çalıştıracak.

Örneğin 2010’daki Dünya Kupası’nda 6 Afrika ülkesi vardı. Sadece Cezayir’i yerli teknik adam çalıştırmıştı. 1998’de 5 Afrika ülkesini de Avrupalı teknik adamlar yönetmişti.

Afrika’da hem milli takımlar hem de kulüpler düzeyinde neredeyse bir gelenek haline gelmiş yabancı teknik adam modası bu kez sona ermiş gözüküyor.

Dünya Kupası’nda Senegal’i Aliou Cisse, Kamerun’u Rigobert Song, Gana’yı Otto Addo, Tunus’u Jalel Kadri, Fas’ı Walid Regragui çalıştıracak.

Teknik direktörlerden Cisse “Hayalimiz Afrika’daki isimlere değer verilmesi. Afrika’da da iyi teknik direktörlerin olduğunun anlaşılması” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 11 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.