enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:24 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:41 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı..
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:13 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:40 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:02 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:40 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:16 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:02 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:23 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:44 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
10:29 Türk bayrağına yönelik alçak provokasyona soruşturma başlatıldı
00:56 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
00:39 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:21 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
00:12 Erzurum’da sokak kedileri unutulmadı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afrika Coğrafyasında Türkiye’nin Etkinliği Artacak 

Afrika Coğrafyasında Türkiye’nin Etkinliği Artacak 
26 Mart 2021
504
A+
A-

UHA HABER / Uluslararası sınav hizmetleri alanında belgelendirilmiş kuruluş statüsündeki Uluslararası Öğrenciler Enstitüsü, sahip olduğu imkân ve kabiliyetleri Afrika Coğrafyasının önde gelen ülkelerinden Sierra Leone’nin aday öğrencilerine sunmak amacıyla gerekli girişimlere başladı. 

Üst Kurul Başkanı Dr. Erdal Dursun ve Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Obalı, Sierra Leone Türkiye Büyükelçisi Mohammed H. Kaisamba ve Büyükelçi Yardımcısı Paul A.S. Minah tarafından Büyükelçilik makamında kabul edildi. 

                                                            

Büyükelçi Kaisamba’ya ülkelerindeki vatandaşları için Türkiye’deki yükseköğretim imkân ve faaliyetleri hakkında yenilikçi uygulamalar aktarılarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yabancı uyruklu öğrenciler için verdiği büyük önem bir kez daha vurgulandı. 

Ülkelerinden gelecek Sierra Leone vatandaşı üniversite adaylarının seçiminde ve önceliklendirilmesinde kullanılabilecek ölçme ve değerlendirme alternatifleri hakkında bilgilendirme yapan Dursun, bu süreçte kar amacı gütmeksizin sağlayacakları katkılardan dolayı duyacakları memnuniyeti dile getirdi. 

Dursun, faaliyetlerinde geride bıraktıkları zaman zarfında dezavantajlı grupları barındıran Müslüman Afrika Coğrafyası, Türkî Cumhuriyetler, Balkanlar, Avrupa Bölgesi ve Arap Yarımadasını önceliklendirdiklerini ve böylelikle dünyanın dört bir yanındaki yükseköğretim talebi bulunan aday öğrencilere, ülkemize kazandırmak maksadıyla sınav hizmeti götürdüklerini ve dolayısıyla kamu menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini ifade etti. 

                                                          

Büyükelçi Kaisamba ise ülkelerinde yetenekli ve başarılı öğrencilerin bulunduğunu ve bu üniversite adaylarının özellikle devlet yükseköğretim kurumlarında kabiliyet ve yatkınlarına göre değerlendirilmelerini, bu doğrultuda karşılıklı olarak ülkelerimizde bulunan merci ve organizasyonların devreye alınabileceğini ifade etti. 

Sivil inisiyatif kuruluşu düzeyinde Türkiye’de faaliyetlerini yürüten ve Büyükelçilikte gerçekleştirilen görüşmelere refakat eden Sierra Leoneliler Topluluğu Başkan Yardımcısı Alie Yayah Koroma ise Sierre Leoneli adaylar ve halen eğitimine devam eden öğrenciler için Türkiye’nin önemli bir eğitim-öğretim merkezi özelliğini taşıdığını ve geçen yıl Enstitü marifetiyle gerçekleştirilen süreçlere Sierre Leone vatandaşları tarafından ilgi gösterildiğini vurguladı.

Koroma ayrıca 2021 yılı için de gerçekleştirilecek müşterek faaliyetlere, sahip oldukları mensup kitlesiyle daha da yoğun iştirak sağlamayı arzu ettiklerini dile getirdi. 

Yapılan görüşmeler neticesinde prensipte mutabık kalınan uluslararası iş birliği konularının resmi yolla değerlendirilmek üzere ilgili kurumsal mercilere sunulmasına karar verilirken, tarafların ilerleyen dönemde çeşitli çalışma grupları oluşturması kararlaştırıldı. 

[UHA Haber Ajansı, 26 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.