enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
00:03 Bursa Harmancık/Orhaneli yangını kontrol altına alındı
12:06 Bursa’nın Gürsu, Kestel, Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde çıkan orman yangınlarına, İnegöl Belediyesi’nden tam destek
09:57 Kocaeli’de Ekmek Skandalı: Zam Oyunuyla Vatandaş Soyuluyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afganistan’da muson yağmurları: En az 30 ölü, 70 yaralı ve onlarca kayıp

Afganistan’da muson yağmurları: En az 30 ölü, 70 yaralı ve onlarca kayıp
23 Temmuz 2023
10
A+
A-

Afganistan’da seller nedeniyle yüzlerce hektar tarım arazisi sular altında kalarak tahrip olurken başkent Kabil ile Bamyan vilayetleri arasındaki karayolu sel nedeniyle ulaşıma kapandı.

UHA / İnternational News Agency

Afganistan’da muson yağmurlarının yol açtığı seller nedeniyle en az 30 kişi yaşamını yitirdi.

Taliban idaresi altındaki ülkede Afet Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Şefi Rahimi, ölümlerin 26’sının Kabil’in doğusundaki Meydan Vardak vilayetinin Jalrez ilçesinde gerçekleştiğini dile getirdi.

Sözcü Rahimi, şiddetli muson yağmurlarının çoğu topraktan inşa edien yüzlerce evi yerle bir ettiğini söyledi.

Diğer dört can kaybının başkent Kabil’de meydana geldiğini aktaran sözcü, 70’in üzerinde kişinin yaralandığını ve en az 40 kişinin de hala kayıp olduğunu aktardı.

Dünyada hiçbir ülke tarafından tanınmayan resmen Taliban hükümeti sözcüsü Zebihullah Mücahid, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, afetzedelere gerekli yardımların sağlanması için ilgili tüm birimlere talimat verildiğini ifade etti.

Mücahid, yerel ve uluslarası yardım örgütlerine selzede ailelere yardım etmeleri çağrısında bulundu.

Meydan Vardak valiliği de, yüzlerce evin hasar gördüğü ya da yıkıldığı ve kayıp kişilerin de yıkılan evlerin enkazı altında olduğuna inanıldığını bildirdi.

Seller nedeniyle yüzlerce hektar tarım arazisinin sular altında kalarak tahrip olurken Kabil ile Bamyan vilayetleri arasındaki karayolu da sel nedeniyle ulaşıma kapandı.

Gazeteci* Mustafa BAĞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.