enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afganistan’a insani yardım treni yola çıktı

Afganistan’a insani yardım treni yola çıktı
28 Ocak 2022
292
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Afganistan’a 750 ton malzeme taşıyan ‘İnsani Yardım Treni’ Ankara’dan yola çıktı.

Türkiye, Afganistan’da yaşanan insani trajediye duyarsız kalmıyor. Afganistan’a 750 ton malzeme taşıyan ‘İnsani Yardım Treni’ Ankara’dan yola çıktı.

Törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin dünyanın neresinde olursa olsun bütün mazlumların yanında olduğuna dikkati çekti.

“Türkiye, dost kardeş ülke Afganistan halkının yanında olmuştur”

Afganistan İnsani Yardım Treni Uğurlama Törenine katılan Bakan Karaismailoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti, bütün mazlumların ihtiyacı olduğu her zaman yanında olduğunu ispatlamıştır. Yine dost kardeş ülke Afganistan halkının yanında olmuştur. 2 trenimiz yaklaşık 750 ton iyilik malzemesi taşımakta. 4 bin 168 kilometre yol katederek İran, Türkmenistan üzerinden Afganistan’a ulaşacak.” diye konuştu.

“Gönlü zengin olan bu işin hassasiyetinde olan bir milletin evladıyız”

İçişleri Bakanı Soylu, şunları kaydetti;

“Biz vicdanını askıya almış bir millet değiliz. Bunu altını çizeek söylüyorum. Son 4 yılın dünyanın en çok yardım yapan ülkesiyiz milletiyiz. Oysa Amerika bizden daha zengin, Avrupa bizden daha zengin. Gönlü zengin olan bu işin hassasiyetinde olan bir milletin evladıyız. Bunu hep beraber devam ettirmeliyiz ve oradaki kardeşlerimize elimizi hep beraber uzatmalıyız.”

Afganistan'a insani yardım treni yola çıktı

Öte yandan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD), twitter hesabından yola çıkan trene ilişkin, “İyilik Treni Afganistan Yolunda! Afganistan’da 12.9 milyon çocuk insani yardıma, 18.8 milyon kişi ise acil gıdaya ihtiyaç duyuyor. Dünyanın dört bir yanında zor durumdaki insanların yardımına koşan ve insanlığın yanında olmayı seçen ülkemiz Afganistan halkının yanında!” ifadeleri kullanıldı.

Yardım treni

“İyilik Treni”, AFAD koordinasyonunda bir araya gelen Türk Kızılay ile Türkiye Diyanet Vakfı, İHH, Deniz Feneri, Beşir Derneği, Hayrat Yardım Derneği, Sadakataşı, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Yedi Başak Derneği, ANDA Derneği ve Umuda Koşanlar Derneğinin Afganistan halkı için hazırladığı gıda, giyim, battaniye, sağlık ve hijyen malzemesinden oluşan 750 ton yardımı taşıyor. Trenin 46 vagonu bulunuyor.

[UHA Haber Ajansı, 28 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.