enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın Afyonkarahisar’da düzenlenen 7. Uluslararası GastroAfyon Festivali’nden izlenimleri…
00:51 Türkiye’de Tarım ve Teknoloji Teknofest’te Buluştu..
00:46 Hayatta İyilik Var: Gazzeli Ailelere Gıda Yardımı…Mısır’da 150 Gazzeli Aileye Gıda Yardımı Ulaştırıldı
00:34 Teknolojinin günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen yapay zeka uyarısı: “Her Söyleneni Doğru Kabul Etmeyin”
00:34 Umut Davası: Mehmet Ağar ifade verecek mi?
00:23 Trump’ın kızı Türk iş insanının lüks yatında tatil yaptı
00:20 Netanyahu denilen kanlı katilin kafasına taktığı Sloam Tableti
00:19 Su Kurullarında alınan kararlar hayata geçiriliyor!
00:01 ABD medyası nasıl Trump’ın yörüngesine giriyor?
18:30 İngiltere, Kanada ve Avustralya Filistin’i tanıdı
00:59 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2025-2026 sezonu, yarın oynanacak müsabakalarla başlayacak.
00:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
00:38 Z kuşağı günümüz dünyası için ne düşünüyor, ne talep ediyor, neleri beğeniyor, neleri beğenmiyor?
00:20 SPD Başkanı Yıldız: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
00:19 Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
00:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
00:06 Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in, ‘Öyle bir zaman gelecek ki, kişi, malını helâlden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!
00:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
00:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
00:04 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afganistan: Taliban, Herat meydanlarında 4 kişiyi vinçlere astı

Afganistan: Taliban, Herat meydanlarında 4 kişiyi vinçlere astı
27 Eylül 2021
365
A+
A-

UHA HABER / Afganistan’da 15 Ağustos’ta yönetimi ele geçiren Taliban, ülkenin batısındaki Herat kentinde 4 kişiyi idam etti.

Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberinde, görgü tanıkları, AP’ye yaptıkları açıklamada, daha önceden infaz edilmiş kişilerin kentin çeşitli yerlerinde vinçlere asıldıklarını dile getirdi.

Herat’ta eczacılık yapan Vezir Ahmed Sıddiki, örgüt militanlarının dört ceset getirip birini kendi iş yerinin olduğu yerde astığını diğerlerini de teşhir etmek üzere başka yerlere götürdüğünü söyledi.

Sıddiki, kendilerine bu kişilerin adam kaçırmaya çalıştıkları sırada Taliban’a bağlı güvenlik güçlerince yakalandıktan sonra öldürüldüklerinin söylendiğini aktardı.

Taliban’ın Herat polis şefi Ziyaülhak Celali, Taliban’ın düzenlediği operasyonda kaçırılan bir baba ile oğlunun kurtarıldığını, adam kaçırmaya çalışan dört kişinin ise silahlı çatışmada öldürüldüklerini söyledi. Celali, çatışma sırasında bir örgüt savaşçısı ile bir de sivilin yaralandığını aktardı.

Taliban’ın kurucularından Molla Nureddin Turabi, dün yaptığı açıklamada, örgütün yeniden el kesme ve idamlar yapılabileceğini söylemiş ancak bunun halka açık alanlarda olmayabileceğini söylemişti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ülke genelinde çeşitli vilayetlerde infazlar, kırbaçlamalar ve hırsızlık yaptığı iddia edilen kişilerin yüzlerinin siyaha boyanarak teşhirleri yer alıyor.

İşten çıkarılan kadın yargıçlar intikam korkusu yaşıyor

Öte yandan Taliban’ın kontrolü ele geçirmesinin ardından kadın yargıçların işlerine dönmesine izin vermemişti.

“Size gerek yok” denildiğini belirten bir kadın hakim, şimdilerde farklı yerlerde gizlendiklerini zira sadece Taliban’dan değil aynı zamanda görev başındayken cezaevine girmesi hükmünü verdikleri suçluların da kendilerini ölümle tehdit etmelerinden dolayı korktuklarını dile getiriyor.

Örgüt militanları temmuz ve ağustos aylarında ele geçirdikleri şehirlerde öncelikli olarak cezaevlerinde bulunan mahkumları serbest bırakmışlardı.

Halk, serbest bırakılanların sadece militanlar değil aynı zamanda çeşitli suçlardan hüküm giymiş binlerce suçlunun da bulunduğunu dile getirmiş ve bu kişilerin aynı suçları işlemeye devam edeceği uyarısında bulunmuştu.

[UHA Haber Ajansı, 27 Eylül 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.