enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:27 Juventus – Udinese maçı TRT SPOR’da
11:10 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:44 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
06:46 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
06:44 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
06:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
06:31 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:49 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:28 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:24 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:08 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
20:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
14:50 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:44 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:04 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:50 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AFAD: Düzce’ye 500 bin liralık Acil Yardım Ödeneği gönderildi

AFAD: Düzce’ye 500 bin liralık Acil Yardım Ödeneği gönderildi
23 Kasım 2022
192
A+
A-

AFAD, 5,9 büyüklüğünde depremle sarsılan Düzce’ye 500 bin liralık Acil Yardım Ödeneği gönderildiğini açıkladı.

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 04.08’de yaşanan sarsıntı, 6,81 kilometre derinde kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bölgede an itibarıyla en büyüğü 4.3 olmak üzere, toplamda 116 artçı depremin yaşandığını duyurdu.

AFAD, Düzce’ye 500 bin lira Acil Yardım Ödeneği gönderildiğini de açıkladı.

50 kişi yaralandı

Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Düzce’de 37 kişi, İstanbul’da 1 kişi, Zonguldak’ta 6 kişi, Sakarya’da 1 kişi, Bolu’da 1 kişi ve Bursa’da 4 kişi olmak üzere, toplam 50 kişi yaralandı.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında depremin ilk anından itibaren Afet Gruplarından; Güvenlik ve Trafik, Arama ve Kurtarma, Sağlık, Barınma, Beslenme, Hasar Tespit, Enerji, Zarar Tespit, Psikososyal Destek, Ayni Depo Yönetimi ve Dağıtımı ile İletişim grupları AFAD Merkezi’nde toplandı.

2 bin 13 personel ve 386 araç görevlendirildi

Olay yerine Düzce AFAD, Ankara AFAD, İstanbul AFAD, Bursa AFAD, Bolu AFAD, Sakarya AFAD, Zonguldak AFAD, Kocaeli AFAD ve Türk Kızılay ekipleri sevk edildi.

Bölgede AFAD, Jandarma, Emniyet, 112, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Kızılay ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden toplamda 2 bin 13 personel ve 386 araç görevlendirildi.

Ekipler hasar tespit çalışmalarına başladı

AFAD Lojistik deposundan 10.000 battaniye, 20 adet genel maksat çadırı, 480 adet aile yaşam çadırı, Sakarya AFAD’dan 1 mobil koordinasyon tırı, 1 sosyal çalışma tırı, 2 adet arama köpeği, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 1 adet mobil laboratuvar aracı ve 6 izleme aracı bölgeye sevk edildi.

Afet Hasar Tespit Grubu ve Afet Altyapı Grubu ekipleri de bölgede çalışmalara başladı.

Düzce’nin bazı bölgelerinde kontrol amaçlı olarak elektrik kesintisi yapıldığını ve  bölgeye 10 adet mobil baz istasyonu gönderildiği açıklandı.

[UHA Haber Ajansı, 23 Kasım 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.