enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“AB’nin Türkiye’den başka herhangi bir çözüm yolu yok”

“AB’nin Türkiye’den başka herhangi bir çözüm yolu yok”
4 Mart 2025
18
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AB’nin Türkiye’den başka herhangi bir çözüm yolunun olmadığına dikkat çekti.

UHA / İnternational News Agency

Sözcü Ömer Çelik, İslam ve Türk düşmanlığı temelinde yürüyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Sabotajlara karşı teyakkuz halindeyiz. Verilen bir taviz yoktur - 03.03.2025, Sputnik Türkiyeaşırı sağ siyasetin tezlerine karşı, Avrupa’da merkez sağ ve merkez sol siyasetin yeterli direnç gösteremediğini belirterek, şunları söyledi:

“Bunun neticesinde bugün artık AfD Partisi, Almanya’da ikinci parti durumuna gelmiştir. Bir koalisyon tablosunun ancak mümkün olmasıyla merkez partiler iktidar olabilmektedir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “AB’yi içine düştüğü çıkmazdan sadece Türkiye kurtarabilir.” sözlerini anımsatan Çelik, Türkiye’nin tarihi boyunca güçlü bir Avrupa devleti olduğunu vurguladı.

AK Parti Sözcüsü Çelik, şunları kaydetti:

“Avrupalılar güvenlik konuları olduğunda hemen Türkiye’yi hatırlıyorlar ama ‘gelin refahı bölüşelim, gelin demokratik değerleri paylaşalım, gelin demokrasiyi büyütme konusunda aynı masada olalım’ deyince Türkiye’ye yer vermiyorlardı. Şimdi yine bir güvenlik krizi çıkınca bütün Avrupa’da gündem Türkiye olmaya başladı. Umarım ki bu sefer sadece savunma meseleleri itibarıyla Türkiye’yi gündemlerine almazlar, Türkiye’yi her bakımdan demokratik değerler, ekonomik refahın büyütülmesi, üst düzey diyalogların başlatılması, sivil toplum diyaloğunun başlatılması, her konuda Türkiye ile net bir iletişim içerisine girerler. AB’nin siyasi kazanımlarını koruması için Türkiye’den başka herhangi bir çözüm yolu yoktur. Türkiye ile işbirliği yapmaktan başka bir çözüm yolu yoktur.”

Ukrayna ile ilgili toplanan son zirvede bile AB’nin tam kadro yer alamadığına dikkati çeken Çelik, AB’nin kendi içerisinde bile birliğini sağlayamadığını dile getirdi.

ABD’nin, NATO’daki harcamalar konusunu gündeme getirmesine karşı, üye ülkelerin savunma harcamalarının artırılmasını istediklerini aktaran Çelik, şöyle devam etti:

“Büyük bir silahlanma yarışından bahsediyorlar ama bunlar çözüm değil. Doğru diplomasi, doğru işbirlikleri, siyasi değerler ve bunun üzerine oturmuş bir güvenlik mimarisi ancak bunu mümkün kılacaktır. Yoksa ortada güvenlik olur ama güvenlik mimarisi olmaz. Sadece meseleyi ordular düzeyinde, sadece askeri güç dayanışması düzeyinde düşünerek Avrupa’nın herhangi bir şekilde bu sorunları aşması mümkün değildir. Eğer Türkiye ile doğru ilişki kurabilirlerse bu krizi aşmaları için önemli bir aşamayı geçmiş olurlar.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.