enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’li ve Çinli Yetkililer İsviçre’de Görüşecek

ABD’li ve Çinli Yetkililer İsviçre’de Görüşecek
6 Ekim 2021
434
A+
A-

UHA HABER / ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, Başkan Joe Biden’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın İsviçte’nin Zürih kentiyle Belçika’nın başkenti Brüksel ve Fransa’nın başkenti Paris’e ziyaretlerde bulunacağını açıkladı.

Mustafa Kemal AtatürkAçıklamaya göre Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Zürih’te Çin Komünist Partisi Politbüro Üyesi ve Dış İlişkiler Komisyonu Dairesi Başkanı Yang Jiechi’yle biraraya gelecek.

Sullivan ve Yang arasındaki görüşme, Başkan Joe Biden’ın 9 Eylül’de Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’le yaptığı telefon görüşmesini izleyecek. Sözcü Horne, Biden yönetiminin, ABD ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki rekabeti sorumluluk çerçevesinde yönetmenin yollarını aramaya devam ettiğini söyledi.

Jake Sullivan'ın Zürih'te görüşeceği Çin Komünist Partisi Politbüro Üyesi ve Dış İlişkiler Komisyonu Dairesi Başkanı Yang Jiechi
Jake Sullivan’ın Zürih’te görüşeceği Çin Komünist Partisi Politbüro Üyesi ve Dış İlişkiler Komisyonu Dairesi Başkanı Yang Jiechi

Brüksel ve Paris’teyse transatlantik ittifakın önemini bir kez daha vurgulayarak ortak çıkarlar konusunda danışmalarda bulunacak olan Jake Sullivan, Çin Dış İlişkiler Komisyonu Dairesi Başkanı Yang’le yaptığı görüşme konusunda ABD’nin Avrupalı müttefik ve ortaklarını bilgilendirecek.

Brüksel’de NATO’nun siyasi karar mekanizması Kuzey Atlantik Konseyi’nde Müttefik Ulusal Güvenlik Danışmanları’yla görüşecek olan Sullivan, Haziran ayında yapılan zirvede ittifakı modernleştirme ve bir dizi stratejik zorluğu ele alma yönündeki kararların devam etmekte olan uygulamalarını değerlendirecek.

Brüksel’de Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi yetkilileriyle de biraraya gelecek olan Sullivan’a Avrupa Birliği’yle ticaret, teknoloji ve küresel ekonomik meselelerle ilgili yapılacak görüşmelerde Biden yönetiminin Ulusal Güvenlik Danışman Vekili Daleep Singh de eşlik edecek.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Paris’te Fransa Ulusal Güvenlik Danışmanı Emmanuel Bonne’la görüşme yapacak. Sullivan ve Bonne, ABD ve Fransa’nın ortak ikili ve bölgesel çıkarları üzerinde danışmalarda bulunacak ve Başkan Biden ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında Ekim ayının ilerleyen günlerinde düzenlenecek görüşmenin hazırlıklarını yürütecek.

[UHA Haber Ajansı, 06 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.