enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB’den savunma teknolojisinde öz eleştiri: Mevzu dışı kalacağız

AB’den savunma teknolojisinde öz eleştiri: Mevzu dışı kalacağız
8 Aralık 2021
323
A+
A-

BRÜKSEL-UHA HABER / AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB’nin savunma teknolojisi alanında büyük güçlerin çok gerisinde olduğunu belirterek “Ya savunma inovasyonu alanında yatırım yapmalıyız ya da ‘mevzu dışı’ kalacağız.” dedi.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı AA’nın haberine göre, Borrell,Avrupa Savunma Ajansının (EDA) Brüksel’de “Avrupa Savunmasında İnovasyon” başlığı altında düzenlenen yıllık konferansında konuşma yaptı.

“AB ülkeleri olarak birlikte çok daha fazlasını yapmalıyız ve bunu şimdi yapmalıyız.” diyen Borrell, “Ya savunma inovasyonu alanında yatırım yapmalıyız ya da ‘mevzu dışı’ kalacağız.” ifadesini kullandı.

Borrell, yapay istihbarat gibi yeni tekniklerin savaşların karakterini değiştirdiğini belirterek “Büyük güçler, hızlıca bu tür yeni teknolojileri askeri amaçlar için geliştiriyor ve operasyonel hale getiriyor.” dedi.

AB’nin bu anlamda büyük güçlerin çok arkasında kaldığını söyleyen Borrell, AB ile söz konusu aktörler arasındaki uçurumun arttığını dile getirdi.

Borrell, EDA’nın son verilerine göre, üye ülkelerin 2020’de araştırma ve teknoloji alanında 2,5 milyar euro harcadığını, bunun toplam savunma harcamalarının yüzde 1,2’sine tekabül ettiğini aktardı.

ABD’nin en az 14 milyar euro harcadığını vurgulayan Borrell, “Google, araştırma ve geliştirme alanında, AB’nin savunma teknolojisi alanındaki harcamalarından 10 kat fazla yatırım yapıyor.” diye konuştu.

Borrell, Stratejik Pusula’nın önemine değinerek sadece hükümetlerin değil, vatandaşların da AB’nin bu alanda yatırım yapmasının önemini anlamaları gerektiğini vurguladı.

AB’nin savunma ve güvenlik alanında gelişmesi ve karar almasında operasyonel rehber niteliği taşıyacak Stratejik Pusula’nın Mart 2022’deki AB Liderler Zirvesi’nde son halini alması planlanıyor.

[UHA Haber Ajansı, 08 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.