enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Vatandaşlarına Rusya’yı Terk Edin Uyarısı

ABD’den Vatandaşlarına Rusya’yı Terk Edin Uyarısı
29 Eylül 2022
320
A+
A-

ABD, vatandaşlarına Rusya’ya seyahat etmemeleri uyarısı yayımlarken Rusya’da bulunan vatandaşlarının da ülkeden ayrılması çağrısında bulundu.

Açıklama ABD’nin Moskova Büyükelçiliği tarafından yayımlandı.

ABD Moskova Büyükelçiliği’nin internet sayfasında yer alan açıklamada, Rusya’nın 21 Eylül’de kısmi seferberlik ilan ettiği hatırlatıldı. Bu noktada Rus hükümetinin, çifte vatandaşlığı bulunan ABD vatandaşlarının bu haklarını tanımayacağı, elçilik ve konsolosluklara ulaşmasını reddedeceği ve ülkeden çıkışlarını engelleyebileceğine ve bu kişileri de silah altına alabileceğine dikkat çekildi.

Büyükelçilik, hali hazırda Rusya’dan ayrılmak isteyen ABD vatandaşlarının devam etmekte olan ancak sınırlı sayıdaki uçuşları kullanabileceklerini ya da karayoluyla ülkeyi terk edebileceklerini belirterek bu konuda da hızlı davranılması çağrısı yaptı. Açıklamada, bu konuda elçiliğin imkanlarının da son derece sınırlı olduğuna dikkat çekildi.

Aynı açıklamada, ABD vatandaşlarının ayrıca Rusya’ya seyahat etmemeleri, Rusya’da bulunanların da süratle henüz imkanlar varken Rusya’dan ayrılmaları istendi. Rusya dışına seyahat konusunda ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ilgili sayfasından bilgi alınabileceği ifade edildi.

ABD’nin Moskova Büyükelçiliği, Rusya’da ifade özgürlüğü konusunda da sorunlar olduğunu dolayısıyla Rusya’da bulunan ABD vatandaşlarının da her türlü siyasi ve sosyal eylemlerden kaçınmaları ve bu tarz eylemlerde güvenlik görevlilerinin fotoğraf ve görüntülerini çekmemeleri uyarısında da bulundu. Bu tarz gösteri ve eylemlere katılan ABD vatandaşlarının Rus yetkililer tarafından gözaltına alındıkları hatırlatıldı.

[UHA Haber Ajansı, 29 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.