enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Taliban’a övgü: İş birliğine açık ve profesyonel

ABD’den Taliban’a övgü: İş birliğine açık ve profesyonel
11 Eylül 2021
370
A+
A-

UHA HABER / ABD, Taliban’ın Afganistan’dan yapılan ilk ticari uçuş öncesinde gösterdiği tavrı övdü. Açıklamada Taliban’ın tutumu “iş ciddiyetine uygun, iş birliğine açık ve profesyonel” olarak nitelendi.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, önceki gün Afganistan’dan Katar’a yapılan ilk uluslararası ticari uçuş  öncesinde Taliban’ın gösterdiği tavrı övdü.

Sözcü Horne, Katar Havayolları ile Kabil’den Doha’ya yapılan ve yaklaşık 200 kişinin tahliye edildiği uçuşu yeni rejimle atılan “ilk olumlu adım” olarak niteledi.

“Taliban, Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’ndan Amerikan vatandaşlarının ve yasal kalıcı oturum iznine sahip olanların ayrılmasını kolaylaştırmada işbirliğine açık davrandı” diyen Horne “Esneklik gösterdiler, bu girişimde kendileriyle kurduğumuz ilişkilerde iş ciddiyetine uygun ve profesyoneldiler” ifadelerini kullandı.

Ulusal Güvenlik Sözcüsü Horne, Katar’a da desteğinden dolayı teşekkür etti.

Reuters’in haberine göre yaklaşık 200 kişiyi taşıyan uçakta başta ABD, Kanada, Ukrayna, Almanya ve İngiltere toplam 113 yabancı ülke vatandaşı bulundu. ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Ned Price Twitter hesabından yaptığı açıklamada 39 kişinin uçuşa davet edildiğini, 10 ABD vatandaşı ve 11 Yeşil Kart sahibinin uçakta olduğunu doğruladı. Almanya Dışişleri Bakanlığı da çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 15 Alman vatandaşının uçakta bulunduğunu açıkladı.

Katar Özel Temsilcisi Büyükelçi Mutlak bin Mecid el Kahtani Cuma günü de 200 kişinin Afganistan’ı terk edeceğini söyledi.

Ziviler Evakuierungsflug aus Afghanistan | Landung in Doha

Yüzden fazla ABD vatandaşı Afganistan’da kalıyor

ABD’den daha önce yapılan açıklamalarda Ağustos ayında tamamlanan çekilme sonrasında yüzden biraz fazla ABD vatandaşının Afganistan’da kalmayı sürdüreceğinin tahmin edildiği belirtilmişti.

Price kalan vatandaşların büyük çoğunluğunun Afganistan ile bağlar kurduğunu ve gitmekle kalmak arasında “acı verici” bir karar vermeye çalıştıklarını söylemişti. Price bu kişiler için ABD’ye dönme imkanının kaybolmadığını, gelecek yıl fikir değiştirecek olurlarsa yine dönebileceklerini belirtmişti.

EK Kaynaklar *Reuters, AFP, AP

[UHA Haber Ajansı, 11 Eylül 2021]

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.