enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Ortadoğu’ya Yeni Silah Satışına Onay

ABD’den Ortadoğu’ya Yeni Silah Satışına Onay
7 Şubat 2022
535
A+
A-

WASHINGTON – UHA HABER / ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı’nın, aralarında Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’ın olduğu Ortadoğu ülkelerine olası yeni silah satışlarına onay verdiği belirtildi.

Pentagon Savunma Güvenliği İşbirliği Dairesi yaptığı açıklamada verilen onaylar arasında olası F-16 savaş uçaklarının Ürdün’e tahmini 4,21 milyar dolara satılmasının da yer aldığını belirtti.

Son haftalarda Birleşik Arap Emirlikleri’ne füze ve insansız hava aracı saldırıları artmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ürdün’ün 12 adet F-16 C Block 70 savaş uçağı ile Lockheed Martin şirketine ait teknik malzeme ve mühimmatın olası satışını onayladı.

Suudi Arabistan’ın füze savunma sistemlerini geliştirmek için 31 adet Çok İşlevli Bilgi Dağıtım Sistemi-Düşük Hacimli Terminali’nin (MIDS-LVT) 23,7 milyon dolara satışına onay verildi.

Pentagon, önerilen MIDS-LVT terminallerinin Suudi Arabistan’ın Terminal Yüksek İrtifa Hava Savunma (THAAD) platformlarına kurulacağını, daha önce sağlanan MIDS-LVT (BU1) terminallerinin de PATRIOT füze savunma sistemine entegre edildiğini belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri için de, 30 milyon dolarlık Homing All the Way Killer (HAWK) füze savunma sistemleri yedek ve onarım parçası satışına onay verildi.

Pentagon Savunma Güvenliği İşbirliği Dairesi Kongre’yi olası satışlarla ilgili Perşembe günü bilgilendirdi.

Dışişleri Bakanlığı’nın onaylamasına rağmen sözleşmelerin imzalandığına ya da görüşmelerin sonuçlandığına dair açıklama yapılmadı.

[UHA Haber Ajansı, 07 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.