enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’deki Uçakların Yüzde 90’ına 5G Onayı

ABD’deki Uçakların Yüzde 90’ına 5G Onayı
26 Ocak 2022
366
A+
A-

WASHINGTON – UHA HABER / ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA), C bandında yer alan yeni 5G iletişim altyapılarının kurulduğu havalimanlarında düşük görüş koşullarında iniş yapabilecek uçak modellerine yenilerini ekledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Reuters’den aktardığı haberine göre, FAA, irtifa ölçen 7 altimetreye daha izin verildiğini ve onaylanan altimetrelerin sayısının 20’ye çıktığını açıkladı.

Şu anda 20 altimetreden birine sahip uçak modelleri arasında tüm Boeing 717, 737, 747, 757, 767, 777, 787 MD-10/-11; Airbus A300, A310, A319, A220, A320, A321, A330, A340, A350, A380; Embraer 120, 170 ve 190 bölgesel jet; Tüm CL-600/CRJ bölgesel jetleri; DHC-8 ve ATR turboproplar var.

Son izinlerle birlikte ABD ticari havacılık filosunun yaklaşık %90’ına, yeni 5G servislerinin olduğu havalimanlarında düşük görüşlü iniş yapmasının yolu açıldı.

FAA geçen hafta, “bazı altimetrelerin 5G dalgalarına karşı çok hassas olacağını” ve 5G kurulumlarının yakınında düşük görüşlü inişler yapmasının yasaklanacağını söylemişti

AT&T ve Verizon da 18 Ocak’ta, C bandındaki yeni 5G hizmetini etkinleştirmiş olsalar bile, önemli havaalanlarının yakınında yeni telekomünikasyon kulelerinin açılmasını erteleme konusunda anlaşmışlardı.

Altimetreler, kötü hava koşullarındaki inişlerde irtifa yani yerden yükseklik hakkında veri vermek için kullanılıyor.

Reuters kaynaklarına göre Verizon, havaalanları yakınındaki yaklaşık 500 kuleyi veya planlanan açılışların %10’undan azını geçici olarak devreye sokmuyor. Mobil operatörler ve Biden yönetimi de kalıcı bir çözüm üzerinde çalışıyor.

Geçen hafta birçok uluslararası havayolu şirketi, ABD’de yeni 5G sistemi nedeniyle uçuşlarını iptal etti ya da uçak modellerini değiştirdi. Havayolu şirketleri yeni teknolojinin devreye sokulmasının uçaklarda teknik sorun yaratacağını iddia ediyordu.

[UHA Haber Ajansı, 26 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.