enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 İsmet İnönü az daha CHP’yi kapattıracaktı
00:54 Spor Yazarı Hasan ÇİÇEK’ten: Spor medyası ve geleceğin genç iletişimcileri
00:48 Savunma sanayiinde bugüne kadar filmin fragmanını izlemiştik. Endonezya’ya 60 adet Kaan’ın ihracıyla artık asıl film başladı
00:38 Politikasızlığın Konforu: Terörsüz Siyasetin Çıplak Gerçeği
00:34 Beşiktaş, Avusturya’da sezon hazırlıklarının ikinci etap çalışmalarını sürdürüyor
00:28 Sakarya’nın o sahilinde tarihte ilk kez mavi bayrak dalgalanacak
00:25 KKTC Milletvekili Yasemin Öztürk, İsraillilerin İran ile savaşı bahane ederek Güney Kıbrıs’a göç başlattığını söyledi.
00:20
00:08 UHA Haber’in Spor Yazarı Gazeteci Mustafa SALMAN’ın, ‘Futbol Dünyası’na Bakışı!
00:06 Fenerbahçe niçin şampiyon olamıyor?
23:11 Bu Ne Yaman Çelişki
23:03 Musk’ın ‘Amerika Partisi’ Başarılı Olur mu?
22:42 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
22:05 Kitap: Müslümanlığın Temel Dinamiği
20:30 Zeydan Karalar tutuklandı
13:48 Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara’da bulunan 4 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi.
13:30 Bakan Uraloğlu, “Esenboğa Metrosu’nun yeni projesi 2 ay içinde tamamlanacak”
09:42 Araştırma: Su içmeyen çocuğun başarısı düşüyor, büyümesi yavaşlıyor
07:35 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ilebugün Pakistan’a resmi ziyarette bulunacak.
00:52 Oosterwolde’ye yeni sözleşme
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de sinema sektörü greve gidiyor

ABD’de sinema sektörü greve gidiyor
14 Ekim 2021
459
A+
A-

UHA HABER / ABD’de şimdi de sinema sektörü grev tehdidi ile karşı karşıya. Ülkede film ve televizyon ekiplerini temsil eden sendika, çalışma şartlarıyla ilgili taleplerinin kabul edilmemesi durumunda 18 Ekim’de greve gidileceğini açıkladı.

Mustafa Kemal AtatürkABD’de bir çok sektörde olduğu gibi Sinema ve dizi sektörü de toparlanma mücadelesi veriyor. Sektörde çalışanların temsilcileri ise salgın sonrası çalışma şartlarının daha kötüye gittiğini vurguluyor.

Film ve televizyon ekiplerini temsil eden sendika, talepleri kabul edilmezse 18 Ekim’de greve gidecek.

Grev Hollywood’ı etkileyebilir

Uluslararası Tiyatro Sahnesi Çalışanları İttifakı, en düşük ücretle çalışan üyelerinin dinlenme ve yemek molaları konusunda anlaşmaya varılamazsa grevin başlayacağını duyurdu.

Sendikanın, kamera arkasında çalışan görüntü yönetmeni, kameraman, dekor işçisi, makyaj uzmanı gibi birçok meslek kolundan üyesi bulunuyor.

Olası bir grevin Hollywood dahil olmak üzere Kuzey Amerika’daki film ve televizyon prodüksiyonlarını derinden etkileyeceği tahmin ediliyor.

2007’de 100 günlük grev

Benzer bir kriz 2007 yılında televizyon ve sinema yazarları sendikasının 100 gün süren grevinde yaşanmıştı.

Grevin sinema endüstrisinin merkezi kabul edilen Los Angeles şehrinin ekonomisine zararı bir buçuk milyar doları bulmuştu.

[UHA Haber Ajansı, 14 Ekim 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.