enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de otonom güvenlik robotları devriye gezmeye başladı

ABD’de otonom güvenlik robotları devriye gezmeye başladı
27 Ağustos 2024
17
A+
A-

ABD’nin Atlanta şehrinde “robot polis” göreve başladı. Georgia eyaletindeki kent, artan suç oranları karşısında asayişi sağlamak üzere otonom bir gözetleme robotunu görevlendirdi.

Atlanta Emniyet Müdürlüğü, kentin Old Fourth Ward semtinde son 7 ayda 34 ciddi suç işlendiğini açıkladı.

Suç oranlarındaki artış nedeniyle Knightscope şirketi tarafından üretilen bir gözetleme robotu, semtin sokaklarında devriye gezmeye başladı. Bu robot, kamuya açık alanlarda yaşanan olağandışı durumları tespit ederek yetkililere bildiriyor.

Polisin yükünü hafifletmesi beklenen robot, insan müdahalesine ihtiyaç duymadan görev yapabiliyor.

Mahremiyet tartışmaları gündeme geldi

ABD genelinde güvenlik amacıyla robot kullanımının yaygınlaştığı bir dönemde, Atlanta’nın bu adımı mahremiyet tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Robotlar, plaka tanıma, anlık iletişim kurma ve acil durumları algılama gibi yeteneklere sahip olsa da, vatandaşlar bu cihazların özel hayatı ihlal edebileceğinden endişeli. Yerel halk, güvenlik önlemlerini desteklese de mahremiyetin korunması gerektiğine dikkat çekiyor.

Knightscope yetkilileri ise robotlarının sadece kamuya açık bilgileri topladığını belirterek, mahremiyeti ihlal etmediklerini savunuyor. Şirketin Başkan Yardımcısı Stacy Stephens, robotların ulusal suç veri tabanlarına erişiminin olmadığını ve yüz tanıma yazılımı içermediğini açıkladı. Ancak, yüz tanıma becerisine sahip yeni bir modelin üretim aşamasında olduğu belirtildi. Bu durum, robotların yazılımıyla ilgili şeffaflık taleplerini artırıyor.

Independent, Interesting Engineering, CNN, 11Alive

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.