ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:52 İsrail’in yeni hedefi: Batı Şeria
09:27 Nizip Ticaret Odası (NTO), KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı
09:04 Çocuklara empati kazandırmak, onların daha mutlu olmalarını sağlıyor
07:42 Siyasete Nereden Bakmalıyız?
07:35 Suriye’de YPG/PKK Denklemi ve Yeni Paradikma!
22:19 Yangın faciasında yaralanan 51 kişiden 39’u taburcu edildi
21:52 Irak’ın kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
21:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan Bolu’da Gültekin ailesinin cenazesine katıldı
21:26 Kartalkaya’daki yangın faciasında Belediye Başkan Yardımcısı ve İtfaiye Müdür Vekili gözaltında
21:02 Kartalkaya’da 79 kişinin göz göre göre can vermesine neden olan suistimaller zinciri ortaya çıkan belgelerle gün yüzüne çıktı
07:12 Afrika Boynuzu’nda Tarihi Anlaşmanın Mimarı Türkiye
20:26 Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, TRT Haber’de soruları yanıtladı
19:43 Bakan Tunç: Yangın ile ilgili otelin sahibi de dahil 4 kişi gözaltına alındı
19:30 Bolu’da otel yangını: Can kaybı 66’ya yükseldi, 51 yaralı var
13:56 Trump 2.0’da Dış Politika Öncelikleri
12:34 Hamas ve İsrail Arasında İmzalanan Ateşkes Anlaşması
11:31 TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Tipioğlu BRT’ye konuk oldu
10:35 Kocaeli Kartepe’de Seramik Kursu’na büyük ilgi 
10:25 Psikolog İrem Uyar, “Mutluluk geçici bir duygu olarak görülüyor”
07:27 Avrasya İncelemeleri Merkezi’nin (AVİM) 2025 yılına bakışı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de kiliseye bağlı okulda iki çocuğu vuran kişi intihar etti, çocukların durumu ağır

ABD’de kiliseye bağlı okulda iki çocuğu vuran kişi intihar etti, çocukların durumu ağır
6 Aralık 2024
10
A+
A-

ABD’nin California eyaletindeki bir okulda silahlı bir saldırgan 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğu vurarak yaraladıktan sonra intihar etti.

UHA Haber’in VOA’ya dayandırdığı Reuters’in haberine göre, Polis, Çarşamba günü meydana gelen saldırının, okulun Yedinci Gün Adventist Kilisesi’ne bağlı olması nedeniyle düzenlendiğini belirtti.

Butte İlçe Şerifi Kory Honea, düzenlediği basın toplantısında, yaralı iki çocuğun durumunun son derece kritik olduğunu ve bir travma merkezinde tedavi gördüklerini söyledi.

Honea, “Hala hayatta oldukları için şükran doluyuz ama önlerinde uzun bir yol var” dedi.

Silahlı saldırı, Sacramento’nun yaklaşık 89 kilometre kuzeyinde, Oroville yakınlarındaki kırsal kesimde bulunan Feather River Yedinci Gün Adventistleri Okulu’nda meydana geldi.

Honea, silahlı saldırganın bir öğrenciyi okula kaydettirme konusunu görüşmek üzere okul yöneticisiyle toplantı planladığını ve bu görüşmenin samimi bir havada geçtiğini söyledi.

Ancak Honea, görüşmenin hemen ardından saldırganın bir sınıfın dışındaki öğrencilere ateş açtığını, ardından da kendisini vurduğunu aktardı.

Saldırıyla ilgili acil durum çağrısına yanıt veren bir California Otoyol Devriyesi görevlisi, silahlı saldırganı olay yerinde yanındaki tabancayla ölü olarak buldu. Yetkililer kalan 35 öğrenciyi bir kiliseye nakletti ve burada aileleriyle bir araya gelmelerini sağladı.

Kory Honea, “Elimize ulaşan bazı bilgiler, silahlı saldırıyı düzenleyen kişinin bu okulu Yedinci Gün Adventist Kilisesi’ne bağlı olduğu için hedef aldığını düşündürüyor” dedi.

Bir Hıristiyan mezhebine bağlı olan kilisede Cumartesi günleri ayin düzenleniyor. Kilise, koşer Yahudi diyetine bağlı kalarak vejetaryenliği savunuyor.

Feather River Okulu, web sitesine göre anaokulundan sekizinci sınıfa kadar, kabaca 5 ila 13 yaş arası çocuklara hizmet veriyor.

Honea, yerel yetkililerin kiliseye bağlı diğer okulları uyarmak için eyalet çapında bir uyarı gönderdiğini ve yakındaki Chico, Oroville ve Paradise şehirlerindeki Yedinci Gün Adventist okullarına polis gönderildiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.