enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:07 UHA / İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
09:04 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
08:39 SPD Başkanı Yıldız: Ankara’da su krizi riski yok
08:32 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
00:59 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:39 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
00:37 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:21 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:15 Minnesota’da Kriz Büyüyor
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Bel ağrısı nüfusun yüzde 75-85’inin yaşamlarının herhangi bir dönemini etkiliyor
00:06 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
06:40 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:20 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
00:55 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:52 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
00:51 “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
00:26 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:20 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de Johnson&Johnson’ın aşısına onay

ABD’de Johnson&Johnson’ın aşısına onay
28 Şubat 2021
546
A+
A-

UHA HABER / ABD’de Johnson&Johnson’ın koronavirüs aşısına kullanım izni verildi. Piyasada olan diğer aşıların aksine, J&J’ın aşısının tek doz uygulanmasının yeterli olduğu belirtiliyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle’den aktardığı Reuters’in haberine göre, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA),Johnson&Johnson (J&J) firmasının koronavirüs aşısına kullanım onayı verdi. Böylelikle J&J ABD’de Biontech/Pfizer ve Moderna aşılarının ardından kullanım onayı alan üçüncü aşı olmuş oldu.

Johnson&Johnson tek doz uygulanan ve kolay koşullarda muhafaza edilebilen aşı için Avrupa İlaç Ajansı’na da (EMA) kullanım izni başvurusu yapmıştı. Kurumun, mart ayı ortasına kadar aşının Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde kullanılıp kullanılmayacağı konusunda karar vermesi bekleniyor. Dünya genelinde ise son olarak Bahreyn aşıya acil kullanım izni vermişti. Teslimat ve saklanma koşulları da daha kolay olan aşının, üç aya kadar 2 ila 8 derece arasında bir sıcaklıkta muhafaza edilebildiği belirtiliyor.

J&J ocak ayında 44 bin kişi üzerinde yaptıkları klinik deneylerin sonuçlarını açıklamış ve aşının orta dereceli ve ağır Covid19 vakalarına karşı yüzde 66 oranında koruma sağladığını duyurmuştu. Şirketin açıklamasına göre, aşının uygulanmasından 14 gün sonra Covid-19 nedeniyle hastanede tedavi görme olasılığı yüzde 85, 28 gün sonra ise yüzde 100 oranında azalıyor.

1 milyar dozluk üretim

Johnson & Johnson bu yıl içinde 1 milyar doz aşı teslim etmeye hazırlanıyor. Aşının ABD, Avrupa, Güney Afrika ve Hindistan’da üretilmesi hedefleniyor. ABD şirketle 1 milyar dolar karşılığında 100 milyon doz aşı satın alma anlaşması yaptı. Şirket bu miktarı yılın ilk yarısında teslim etmeyi hedefliyor. Anlaşma uyarınca ABD’nin 200 milyon dozluk da ek aşı opsiyonu bulunuyor. Avrupa Birliği (AB) ise Johnson & Johnson’dan 400 milyon doz aşı alma anlaşması yaptı.

[UHA Haber Ajansı, 28 Şubat 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.