enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
10:35 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:42 Filistinli Gazeteci Duha Hmidan Doğu Kudüs’ten bildiriyor…
00:41 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:35 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı
00:32 Küçükçekmece Adliyesi’ne götürülen Gazeteci Enver Aysever tutuklandı…
00:20 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:19 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
00:09 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:04 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
08:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
00:36 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:24 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de Johnson&Johnson’ın aşısına onay

ABD’de Johnson&Johnson’ın aşısına onay
28 Şubat 2021
544
A+
A-

UHA HABER / ABD’de Johnson&Johnson’ın koronavirüs aşısına kullanım izni verildi. Piyasada olan diğer aşıların aksine, J&J’ın aşısının tek doz uygulanmasının yeterli olduğu belirtiliyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle’den aktardığı Reuters’in haberine göre, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA),Johnson&Johnson (J&J) firmasının koronavirüs aşısına kullanım onayı verdi. Böylelikle J&J ABD’de Biontech/Pfizer ve Moderna aşılarının ardından kullanım onayı alan üçüncü aşı olmuş oldu.

Johnson&Johnson tek doz uygulanan ve kolay koşullarda muhafaza edilebilen aşı için Avrupa İlaç Ajansı’na da (EMA) kullanım izni başvurusu yapmıştı. Kurumun, mart ayı ortasına kadar aşının Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde kullanılıp kullanılmayacağı konusunda karar vermesi bekleniyor. Dünya genelinde ise son olarak Bahreyn aşıya acil kullanım izni vermişti. Teslimat ve saklanma koşulları da daha kolay olan aşının, üç aya kadar 2 ila 8 derece arasında bir sıcaklıkta muhafaza edilebildiği belirtiliyor.

J&J ocak ayında 44 bin kişi üzerinde yaptıkları klinik deneylerin sonuçlarını açıklamış ve aşının orta dereceli ve ağır Covid19 vakalarına karşı yüzde 66 oranında koruma sağladığını duyurmuştu. Şirketin açıklamasına göre, aşının uygulanmasından 14 gün sonra Covid-19 nedeniyle hastanede tedavi görme olasılığı yüzde 85, 28 gün sonra ise yüzde 100 oranında azalıyor.

1 milyar dozluk üretim

Johnson & Johnson bu yıl içinde 1 milyar doz aşı teslim etmeye hazırlanıyor. Aşının ABD, Avrupa, Güney Afrika ve Hindistan’da üretilmesi hedefleniyor. ABD şirketle 1 milyar dolar karşılığında 100 milyon doz aşı satın alma anlaşması yaptı. Şirket bu miktarı yılın ilk yarısında teslim etmeyi hedefliyor. Anlaşma uyarınca ABD’nin 200 milyon dozluk da ek aşı opsiyonu bulunuyor. Avrupa Birliği (AB) ise Johnson & Johnson’dan 400 milyon doz aşı alma anlaşması yaptı.

[UHA Haber Ajansı, 28 Şubat 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.