enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
00:32 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:26 Bakan Murat Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”
00:25 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:25 FETÖ’nün kamu yapılanmalarına operasyon
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:11 “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu
00:10 İngiltere’den “Rusya” mesajı: Gerekirse savaşmaya hazır olmalıyız
00:09 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de 18 yaşından küçüklere sosyal medya kısıtlandı

ABD’de 18 yaşından küçüklere sosyal medya kısıtlandı
26 Mart 2023
37
A+
A-

ABD’nin Utah eyaletinde 18 yaşından küçüklerin sosyal medya kullanımı yasayla kısıtlandı. Yasaya göre, çocuklar ebeveynlerinin izni olmadan sosyal medya hesabı açamayacak. Hesap açanlar da akşam saatlerinde sosyal medyayı kullanamayacak. Peki Türkiye’de gençler sosyal medyanın kısıtlanması konusunda ne düşünüyor, uzmanlar ne diyor?

Emin Karakuş
TRT Haber: Emin KARAKUŞ

Utah’da 18 yaş altındakilere sosyal medya TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberlerierişimi kısıtlandı. Çocuklar, ebeveyn izni olmadan sosyal medyada hesap açamayacak.

İzin alanlar da akşam 10 ile sabah 6 saatleri arasında sosyal medyaya girerse ebeveynlerinin telefonuna mesaj gidecek.

Türkiye’de gençlerin büyük çoğunluğu Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bu yasağın özgürlükleri kısıtlayacağı görüşünde.

Ebeveynler ise karara sıcak yaklaşıyor.  “Türkiye’de de benzer kısıtlamalar olmalı” diyenler çoğunlukta…

Sosyal medyanın 18 yaş altına aile kontrolü getirilmesine farklı tepkiler var. Uzmanlara göre en akılcı çözüm sosyal medya okur yazarlığını çocuklara öğretebilmek.

Uzmanlar benzer yasaların hayata geçirilmesi ve eğitim ile de desteklenmesi gerektiğini vurguluyor.

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Derneği Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan konu ile ilgili “Utah’daki yasayı incelediğimizde ailelerin çocukların mesajlarını izleme ve aynı zamanda onlardan izin alarak sisteme girmelerine olanak sağlamakta Bunu olumlu buluyorum ve ülkemize de en kısa zamanda gelmesini umuyorum. Sosyal medya okur yazarlığını özellikle okullarda çok yoğun olarak işlemeliyiz” açıklamasını yaptı.

Utah’da onaylanan yasa 1 Mart 2014’te yürürlüğe girecek.

***

Yazar Hakkında

Emin KARAKUŞ, 1983’te Ankara’da doğdu. Lisans eğitimini Kırıkkale Üniversitesi, Yüksek Lisansını Liverpool John Moores Üniversitesi Hukuk alanında tamamladı. Mesleğe 2006 yılında İHA’da başladı. 2010 yılında TRT Spor’da muhabir olarak başladığı TRT kariyerinde TRT Spor, TRT World ve TRT Haber’de yapımcı olarak çalıştı. 2022 yılından itibaren TRT Haber Dış Haberler servisinde muhabir olarak çalışmaktadır.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.