enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD ve Fransa Arasında Denizaltı Gerginliği Büyüyor

ABD ve Fransa Arasında Denizaltı Gerginliği Büyüyor
16 Eylül 2021
281
A+
A-

UHA HABER / Avustralya’nın, Fransa’yla yaptığı denizaltı anlaşmasını iptal edip ABD’yle anlaşmasına tepkiler sürerken Avustralya Başbakanı’ndan yeni bir açıklama geldi. Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la yaptığı görüşmede anlaşmayı iptal etmelerinin mümkün olabileceğini dile getirdiğini söyledi. 

Avustralya, dün yaptığı açıklamayla, Fransa’yla arasındaki 40 milyar dolarlık denizaltı satın alma anlaşmasını iptal ettiğini, bunun yerine ABD ve İngiltere ortaklığında üretilen nükleer denizaltılardan alacağını açıklamıştı. Karara tepki gösteren Fransa, bunu ‘müttefikleri tarafından sırtından bıçaklanmak’ olarak değerlendirdi.

Fransa’nın bu tepkisine karşı açıklama yapan Avustralya Başbakanı Morrison, “Paris’te kendisiyle (Macron) uzun bir akşam yemeği yediğimizde bunu net olarak ifade ettim. Karşı karşıya olduğumuz yeni stratejik ortamda konvansiyonel denizaltıların kapasiteleri konusundaki kaygılarımızı uzun uzun konuştuk” dedi.

Morrison, aynı yemekte Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a Avustralya’nın ulusal çıkarları doğrultusunda bir karar vermek durumunda olduğunu söylediğini de belirtti.

Söz konusu durum, “Avustralya, bölgede artan Çin etkisine karşı özellikle ABD ve İngiltere’yle bağlarını güçlendirmek istiyor” yorumlarına neden oldu.

Ancak Fransa’nın tepkisi kolay dineceğe benzemiyor. Fransa, ABD’nin başkenti Washington’daki büyükelçilik konutunda bu akşam yapılacak Fransa-ABD Dostluk Galası’nı iptal etti. Fransız Büyükelçi Philippe Etienne’in konutunda yapılacak olan gala, ABD’nin bağımsızlık savaşı döneminde İngilizler’e karşı Fransa’nın desteğiyle kazandığı Chesapeake Muharebesi’nin 240’ıncı yıl dönümü nedeniyle yapılacaktı.

[UHA Haber Ajansı, Reuters, 16 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.