enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Seçim Günlüğü: ‘Bayağılaşan’ siyasetin aktörleri ve marihuana ile ‘uçan’ Trump

ABD Seçim Günlüğü: ‘Bayağılaşan’ siyasetin aktörleri ve marihuana ile ‘uçan’ Trump
2 Eylül 2024
23
A+
A-

2 Eylül pazartesi sabahından herkese merhaba. 

Bugün Amerika’da 2 Eylül İşçi Bayramı. Yılın da dördüncü çeyreğine girmiş bulunmaktayız. Tahmin edersiniz, bugün verilecek mesajların büyük kısmı işçi odaklı olacak. Bunun habercisi olarak Demokratların adayı Kamala Harris ve meşaleyi devraldığı ABD Başkanı Joe Biden, Pittsburgh’de İşçi Bayramı’nı kutlayacak.

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın başkan yardımcısı adayı olarak seçildiğinden beri Burhan Altıntop gibi “Ben de işçi çocuğuyum, ben de içinizden biriyim” diye konuşan Ohio Senatörü JD Vance’den de benzer hamleler bekliyoruz.

Ama bunlar yarın değerlendireceğimiz konular.

Ve günün anlam ve önemine uygun bir Demir Ökçe alıntısıyla…

“Öve öve bitirilemeyen modern toplumunuz kan üzerine kurulu, her tarafından kan fışkırıyor. Bu kıpkırmızı lekeden ne ben kaçabilirim ne de sizler.”

Editörler

Beyza TOPÇU, Editör

Trump’ın marihuana hamlesi

⌛️Bundan altı yıl önce marihuananın eğlence amaçlı olmasa bile sağlık amaçlı kullanılabilmesinde eyaletlerin söz sahibi olması gerektiğini savunan Trump’ın amacı 2020 seçimlerinde genç seçmenlerin gözüne girebilmekti. Oysa o zaman başarılı olamadı…

Bugün Trump’ın gündemi yine marihuana. Bu kez alanı geniş tutmamış ama, Florida çevresine odaklanmış. “Başka eyaletlerde yasalsa Florida’da yasal olmalı” diyerek yeniden gençlere göz kırptı. Bakalım bu kez başarılı olabilecek mi? ????

______________________

????Bu arada not düşelim: Harris ile Trump arasında “Mezarlıkta siyaset olur mu?” tartışması bir türlü bitmedi. Daha doğrusu Harris tartışmaya geç dahil olduğu için konu sakız gibi uzayıp duruyor. Harris, Trump’a “Kutsal topraklara siyaset taşıdın” dedi, Trump da “Taşımadım” dedi. İkilinin tartışması “Çıkar göster” diye devam etmedi, onu belirteyim. Trump kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyenlerin rehine aileleri olduğunu bizzat kendi ağızlarından duyduğumuz videoları sosyal medya hesabından art arda paylaştı. Hem de her seferinde Harris’i etiketleyerek.

‘Bayağılaşan’ siyaset

Yukarıdaki güzel hanımefendinin bu bültende ne işi var diye düşünebilirsiniz. Cumhuriyetçilerin adayları Trump ve Vance olduğu için artık şaşırmamanız gerekiyor ama????‍????

Bu hanımefendi 2007 Miss Teen USA güzellik yarışmasında Güney Carolina’yı temsil eden Caite Upton. O zamanlar viral olan videosu sebebiyle uzun süre depresyonda kalmış, intiharı bile düşünmüş. Bugün Vance bu kadının o videosunu paylaşarak Harris ile dalga geçmeye kalkıştı.

Kadın da doğal olarak tepki gösterdi, “Siyasetinizde internet zorbalığı olmamalı” dedi. Vance’in bu noktada özür dilediğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz bu arada. “Siyaset çok bayağılaştı. Bir şaka yaptığım için özür dileyecek değilim ama Caitlin için en iyisini diliyorum” demekle yetindi sadece.

Acaba siyaseti bayağılaştıranlar kimler? Bugünkü günlüğümüzde de yazdım bunu, burada da yazayım: Biz o kadar “bayağı” olmadığımız için Upton’un utandığı videoyu sizlerle paylaşmıyoruz. Zaten şaka da o kadar komik değil bizce ama neyse…

????Unutmadan sizi daha detaylıca yazdığımız günlüğe de davet edeyim. 

Vedayı ABC News’in Ipsos ile ortaklaşa yaptığı ve dün yayınladığı seçim anketiyle yapıyorum.

Yarın görüşene kadar güç sizinle olsun!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.