enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:30 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
11:29 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki tarihi konuşması, konferans için yayımlanan kitapçıkta yer aldı…
00:49 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:49 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
00:40 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:36 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
00:22 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
00:13 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:12 İletişim Başkanı Duran: G20 temasları kıymetli sonuçlar ortaya koydu
00:12 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
12:32 Anlaşma istemeyen kim?
04:53 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı.
00:40 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:35 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:29 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:22 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:20 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:11 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’den Pekin’e net mesajlar

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’den Pekin’e net mesajlar
15 Mart 2021
549
A+
A-

UHA HABER / Bir haftalık Asya seyahatine başlayan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bölgenin en büyük gücü Çin’e karşı müttefik ülkelerle askeri iş birliğini arttırmak istediklerini dile getirdi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP’nin haberine göre, İlk resmi Asya seyahatine çıkan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Lloyd Austin, Çin’e karşı “inandırıcı bir gözdağı” vermek için ülkesinin bölgedeki müttefikleri ile askeri iş birliğini güçlendirmek istiyor.

Seyahatine cumartesi günü, ABD Hint-Pasifik Gücü’nün komuta merkezi olan Hawaii‘de başlayan Austin, bir hafta sürecek temasları kapsamında Japonya, Güney Kore ve Hindistan’ı ziyaret edecek. Lloyd Austin‘e Tokyo ve Seul’daki temaslarında, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de eşlik edecek.

“Güç farkını yeniden arttırmalıyız”

Asya seyahatinde kendisine eşlik eden gazetecilere açıklamalarda bulunan Savunma Bakanı, ülkesinin Ortadoğu’daki cihatçı gruplarla mücadeleye konsantre olduğu dönemde Çin’in ordusunu büyük bir hızla modernize ettiğini belirtti.

“Rekabet açısından sahip olduğumuz avantajlar zayıfladı” ifadesini kullanan Austin, ABD’nin hâlâ önde olduğunu ancak Çin ile arasındaki askeri güç farkını yeniden arttırması gerektiğini vurguladı.

Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Asya seyahati, bölgedeki en büyük rakibi Çin’e karşı açık bir mesaj olarak algılanıyor. ABD’nin, Başkan Joe Biden liderliğindeki yeni yönetimi, askeri ve ekonomik açıdan gücünü giderek arttıran Çin’i, uluslararası alanda en önemli mesele olarak nitelendiriyor.

Washington bu mücadelede, başta geleneksel müttefikleri Japonya ve Güney Kore olmak üzere, bölgedeki partnerleri ile sıkı bir iş birliğine büyük önem veriyor.

[UHA Haber Ajansı, 15 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.