enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD: “Saldırılar Putin’in Acımasızlığının Göstergesi”

ABD: “Saldırılar Putin’in Acımasızlığının Göstergesi”
7 Aralık 2022
412
A+
A-

Beyaz Saray, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik son saldırılarını kınayarak, saldırıların Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in acımasızlığını bir kez daha gösterdiğini bildirdi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) tarafından servis edilen ‘VOA’ kaynaklı haberine göre, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksi Reznikov, Rusya’nın Ukrayna’nın sivil altyapısına yönelik acımasız hava saldırılarını kınadı.

Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre Austin ayrıca, ABD’nin “Ukrayna’nın Rusya’nın saldırılarına karşı koyma kabiliyetini destekleme konusundaki kararlılığını” dile getirdi.

Austin, Ukrayna’ya sağlanan hava savunma sistemlerinin öncelikleri olduğunu vurguladı. ABD, Ukrayna’ya NASAMS-gelişmiş karadan havaya füze sistemleri desteği veriyor.

Hedefte yine enerji altyapısı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Pazartesi günü gece yaptığı video konuşmasında, Rusya’nın dün düzenlediği yoğun saldırılarda dört kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Zelenski, “Ancak Rusya’nın terör eylemlerini ortadan kaldırarak, topraklarımızı özgürleştirerek ve katilleri adalete teslim ederek barış sağlanabilir” dedi.

Rusya dün Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef alan çok sayıda füze saldırısı düzenledi. Ancak Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal, ülke çapındaki elektrik sisteminin çalışır durumda olduğunu kaydetti.

Ukrayna medyası Kiev’in güneyinde Çerkasi, Krivyi Rih ve Karadeniz limanı Odesa’nın da aralarında bulunduğu çeşitli bölgelerde patlamalar olduğunu aktardı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı ofisi başkan yardımcısı Kirilo Timoşenko, Telegram hesabından, “Düşman yine Ukrayna topraklarına füzelerle saldırıyor” diye yazdı.

Timoşenko, güneydeki Zaporijya bölgesindeki Novosofiyivka köyünde iki kişinin öldüğünü ve aralarında 22 aylık bir bebeğin de bulunduğu üç kişinin yaralandığını söyledi.

Putin, Kerç Köprüsü’nü Mercedes’le geçti

Bu arada Pazartesi günü Rusya Cumhurbaşkanı Putin, Kırım’ı Rusya’ya bağlayan ve Ekim ayında bir patlamanın hedefi olan Kerç Köprüsü’nü ziyaret etti.

Rus devlet televizyonunun yayınladığı görüntülerde Putin, Mercedes marka bir arabayı kullanırken ve Kerç Köprüsü’nden geçerken görülüyor.

Rusya ile 2014’te yasa dışı ilhak edilen Kırım arasında yer alan Kerç Köprüsü’nde, 8 Ekim’de bir kamyondaki patlama sonucu yakınında yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıkmış, köprüde hasar oluşmuştu. Patlamada, 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Putin, Kerç Köprüsü’nde meydana gelen patlamanın Ukrayna istihbaratınca yapıldığını iddia etmişti.

Vladimir Putin’in 2018’de resmi açılışını yaptığı köprü, Kırım ile kara yolu bağlantısını sağlaması nedeniyle Rusya için stratejik öneme sahip.

[UHA Haber Ajansı, 7 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.