enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:50 Kartepe’de Açık Hava Sinema Keyfi Başladı
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
00:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
00:24 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
00:23 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
00:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
00:14 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait 5 milyon değerinde kıymetli eşya ele geçirildi
00:10 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
00:03
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
12:07 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
10:45 Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Bekir Karabacak, İstanbul’da 4. Tarım Ekosistem Buluşması’na katıldı
09:52 Kabine bugün toplanacak
06:54 Dışişleri Bakanı Fidan, NATO üyelerinin gelecekteki 10 yıl içerisinde savunma harcamaları iki ayrı kalemde yüzde 5’e çıkacak!
00:45 PSG, Inter Miami’yi farklı geçti
00:33 Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay: “Balkanların refah ve istikrarı için yeni köprüler inşa etmede gençlerin ve kadınların rolü önemli!”
00:26 Dronlar ve Füzelerle Değişen Muharebe Dinamikleri
00:21 Manchester City – Al Hilal maçı TRT Spor’da
00:13 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası TRT ekranlarında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD, Güvenlik Riski Gerekçesiyle Kaspersky Satışını Yasakladı

ABD, Güvenlik Riski Gerekçesiyle Kaspersky Satışını Yasakladı
22 Haziran 2024
19
A+
A-

* ABD Ticaret Bakanlığı “Kaspersky Yazılımının” ABD’de kullanımına yasak getirdi.

* Biden yönetimi, Rus hükümetinin yazılım üzerindeki operasyonlarını etkilediği iddiası nedeniyle Kaspersky’nin güvenlik riski taşıdığını düşünüyor.

Turk-internetten Mehmet Taşnikli‘nin haberine göre, ABD İç Güvenlik Bakanlığı, 2017 yılında Trump’ın başkanlığı döneminde, de “Rus yasalarına göre hükümetlerinin Kaspersky sistemlerine tam erişime sahip olduğu ve bu nedenle tüm müşterilerinin verilerine erişime sahip olduğu” iddiasıyla yasaklama getirmişti.

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, Ticaret Bakanlığı Sanayi ve Güvenlik Bürosu’nun, yeni yetkilileri kapsamında Kaspersky’yi yasaklayabildiğini söyledi ve gazetecilere şöyle bir açıklama yaptı :

“Rusya, Amerikalıların kişisel bilgilerini toplamak ve silah haline getirmek için Kaspersky gibi Rus şirketlerini sömürme kapasitesine ve hatta daha da fazla niyetine sahip olduğunu gösterdi. İşte bu yüzden bugün attığımız adımı atmaya mecburuz. Elimizdeki her seçeneği araştırırken, sonunda Rus hükümetinin devam eden saldırgan siber yetenekleri ve Kaspersky’nin operasyonlarını etkileme kapasitesi göz önüne alındığında, eğer Amerikalıları ve onların kişisel verilerini koruyacaksak, tam bir yasaklama gibi ciddi bir tedbir almamız gerektiğine karar verdik.

Kaspersky’nin 20 Temmuz’dan itibaren yazılımlarını Amerikalı tüketicilere ve işletmelere satması yasaklanacak. Şirket, 29 Eylül’e kadar mevcut müşterilerine yazılım ve güvenlik güncellemeleri sağlayabilecek. Bu tarihten sonra Kaspersky’nin yazılım güncellemeleri göndermesine artık izin verilmeyecek.

Raimondo, mevcut Kaspersky ürünlerini kullanmaya devam eden Amerikalı ve ABD’li işletmelerin yasayı ihlal etmeyeceklerini ancak 30 Eylül itibarıyla ürünlerini güncelleyemeyeceklerini farketmelerini söyledi.

“Kaspersky ürün ve hizmetlerini kullanmaya devam eden veya mevcut olan ABD’li bireyler ve işletmeler yasaları ihlal etmiyor, yanlış bir şey yapmadınız ve herhangi bir cezai veya hukuki cezaya tabi değilsiniz. Ancak, kendinizi, verilerinizi ve ailenizi korumak için bu yazılımı kullanmayı derhal bırakmanızı ve bir alternatife geçmenizi mümkün olan en güçlü şekilde teşvik ediyorum.”.

Raimondo, İç Güvenlik Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın ABD’li tüketicileri bilgilendirmek için çalışacağını ve ABD hükümetinin bir web sitesi kuracağını, böylece etkilenen kişilerin neden bu şekilde hareket ettiğimizi anlamak için ihtiyaç duydukları bilgileri bulabileceklerini söyledi.

ABD’nin bu yasaklama kararı geçen yıldan beri konuşuluyordu. Nisan ayında da Rus haber ajansı TASS haber vermişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.