enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Bulgaristan’a zırhlı araç birliği gönderecek

ABD Bulgaristan’a zırhlı araç birliği gönderecek
20 Mart 2022
473
A+
A-

WASHINGTON – UHA HABER / ABD, Bulgaristan’da kurulan çok uluslu NATO birliğinin güçlendirilmesi için ülkeye zırhlı araç birliği gönderecek. Bulgaristan Başbakanı Petrov, bunun NATO partnerlerine gönderilmiş “güçlü bir mesaj” olduğunu söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Yabancı Kaynaklar‘dan aktardığı haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Bulgaristan hükümeti ile NATO doğu kanadının güçlendirilmesi konusunda anlaşma sağladı.

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Sofya’yı ziyareti sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD’nin ülkede oluşturulan NATO askeri birliğine destek vereceğini belirterek, “ABD Stryker zırhlı araç birliği sağlamayı kabul etti” dedi. Bulgaristan Başbakanı bunun, “Tüm müttefiklere gönderilen güçlü bir mesaj” olduğunu dile getirdi.

ABD Savunma Bakanı Austin ise, “Bulgaristan’ın NATO bünyesinde, çok uluslu bir savunma grubu oluşturulacağını duyurmuş olmasının ne kadar önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Bu çok önemli bir adım ve biz bunu tamamen destekliyoruz” dedi.

Soğuk Savaş döneminde Moskova’nın en yakın müttefiklerinden biri olmasına rağmen günümüzde NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyesi olan Bulgaristan, bin askerden oluşan çok uluslu bir NATO muharip birliğinin topraklarında kurulacağını daha önce açıklamıştı. Birliğe, diğer NATO ülkelerinin de destek vermesi bekleniyor.

Arşiv - Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Hohenfels askeri tatbikat alanında, Stryker tipi zırhlı aracın önünde yürüyen bir ABD askeri (eli silahlı olan) - (23.01.2015)
[Arşiv – Almanya’nın Bavyera eyaletindeki Hohenfels askeri tatbikat alanında, Stryker tipi zırhlı aracın önünde yürüyen bir ABD askeri (eli silahlı olan) – (23.01.2015)]

“Silah yardımı söz konusu değil”

Bulgaristan’ın Ukrayna’ya  silah göndermeyeceğini yineleyen Bulgaristan Başbakanı, “Hiçbir şekilde Ukrayna için bir askeri destek konusunu ele almadık” dedi.

Bulgaristan’ın Ukrayna’yı insani konularda desteklemeyi sürdüreceğini söyleyen Petkov, “Çatışmaya bu kadar yakınken Ukrayna’ya askeri yardım yapamayacağımızı söylemek zorundayım. Bu mümkün olmayacak” diye konuştu.

Bulgaristan hükümetinin verdiği bilgilere göre, ABD Savunma Bakanı Austin Sofya’yı ziyaretinde Bulgar mevkidaşı Dragomir Sakov ile de bir araya geldi. Görüşmede, ülkedeki NATO’ya bağlı uluslararası birliğin durumunun gündeme geldiği bildirildi. Açıklamaya göre, ABD’nin Bulgaristan’a göndermeyi taahhüt ettiği zırhlı araç bölüğü bu birliğe entegre edilecek.

Austin’in Sofya ziyareti sırasında, savunma bakanlığı ve hükümet binaları önünde protestolar düzenlendi. Rusya yanlısı Yeniden Doğuş Partisi taraftarları tarafından düzenlenen protestoda, Rusya ve Bulgaristan bayraklarının yanı sıra “NATO dışarı” dövizleri dikkat çekti.

EK Kaynaklar *Reuters, dpa

[UHA Haber Ajansı, 20 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.