enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
09:20 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
00:50 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
00:16 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
00:09 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
00:03 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları yarın sona erecek
00:54 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB yetkili dairesi ECDC aşı tazelemeye şu an gerek görmüyor

AB yetkili dairesi ECDC aşı tazelemeye şu an gerek görmüyor
3 Eylül 2021
358
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Bulaşıcı Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) Avrupa’da vatandaşların aşılarının tazelenmesine acil ihtiyaç olmadığını açıkladı. Fransa yaşlılar ve risk grubundakilerin aşılarını tazelemeye başladı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / HT,JD)ye dayandırdığı habere göre, Avrupa’da koronavirüs aşılarının tazelenmesi tartışması sürerken konuyla ilgili önemli bir açıklama Stockholm merkezli Avrupa Bulaşıcı Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’nden (ECDC) geldi. Merkez, Avrupa’da vatandaşların aşılarının yenilenmesi için şu an “acil ihtiyaç” görmediğini duyurdu. Yeni dozların bağışıklık sistemi zayıf insanlar için olduğunu belirten ECDC, “Mevcut bilgi düzeyine göre aşılanması tamamlanmış kişilerin aşılarının tazelenmesine acil ihtiyaç yoktur” dedi. Merkez önceliğin aşıları tamamlanmamış vatandaşlar olduğunu ifade etti.

Merkez, bağışıklık sistemi zayıf olan insanların yeterli aşı korumasına sahip olmadığı durumlarda ise aşı tazelemenin dikkate alınması gerektiği görüşünde.

DSÖ’den refah ülkelerine çağrı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Ağustos ayında refah ülkelerinden, yoksul ülkelerde yaşayan insanlar daha ilk doz aşılarını beklerken, aşı tazeleme kampanyalarını yapmamalarını istemişti. DSÖ Acil Yardımlar Koordinatörü Mike Ryan, ABD gibi ülkelerin aşı tazelemeye başladığını hatırlatarak, bu durumu  “başka insanlar suda boğulurken, can yeleği olan insanlara, ek yelek verilmesi” olarak tanımlayarak eleştirmişti.

AB aşıların yeteceği görüşünde

AB aşı tazeleme konusunda DSÖ’den farklı görüşte. AB’nin İç Pazardan Sorumlu Temsilcisi Thierry Breton AB’nin olası aşı tazeleme kampanyaları için 300-500 milyon doz aşıya ihtiyaç duyduğunu, bu rakamın AB’de bir ay içinde üretildiğini vurguladı. AB temsilcisi, AB ve ABD’nin birlikte ayda 500-600 milyon doz aşı ürettiğini ve AB’nin yüzlerce milyon doz aşıyı ihtiyacı olan ülkelere gönderdiğini belirtti.

Fransa aşı tazelemeye başladı

Aşı tazeleme kampanyaları birçok ülkede vaka sayılarının hızla artması ve Delta varyantının yayılmasıyla yeniden gündeme geldi. Fransa 1 Eylül Çarşamba’dan itibaren 80 yaşın üzerindekiler, bağışıklık sistemi zayıf olanlar ve kanser ya da diyabet hastalarının yeniden aşılanmasına başladı. Önümüzdeki günlerde bu kampanyanın 65 yaş üzerini ve obezite gibi rahatsızığı olan vatandaşları da kapsaması planlanıyor.

Fransa aşı tazelemeye dün başladı

Fransa aşı tazelemeye başladı

İngiltere de “mümkün olduğunca kısa süre içinde” yarım milyona yakın bağışıkık sistemi zayıf vatandaşı aşılamaya hazırlanıyor.

DSÖ her ülkenin Eylül ayı sonuna dek nüfusunun en azından yüzde 10’unu, bu yılın sonuna dek yüzde 40’ını ve 2022 ortasına kadarsa yüzde 70’ini aşılaması tavsiyesinde bulunuyor. Birçok ülke DSÖ’nün bu hedefine uzak olsa da İspanya gibi örnekler de var. İspanya nüfusun yüzde 70’ini aşılamayı başardı.

Uzmanlar Delta varyantının ortaya çıkması öncesinde sürü bağışklığının  kazanılması için nüfusun yüzde 70’inin aşılanması tavsiyesinde bulunmuştu. Delta varyantı ile bu oranın yükseltilmesi gerektiği dile getirilmişti.

[UHA Haber Ajansı, 03 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.