enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:11 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
21:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
19:31 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:40 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:35 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:32 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
00:14 Kişisel veri hırsızlarına operasyon: 14 şüpheli yakalandı
00:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ermenistan’la normalleşmeye hazırız”
00:01 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
22:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’nin toplantısına katıldı
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB ülkeleri doğal gaz tüketimini azaltma konusunda anlaştı

AB ülkeleri doğal gaz tüketimini azaltma konusunda anlaştı
27 Temmuz 2022
957
A+
A-

BRÜKSEL – UHA HABER / Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Rusya’dan akışın kesintiye uğraması ihtimalini dikkate alarak doğal gaz tüketimini yüzde 15 azaltmakta uzlaştı.

Almanya’dan Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘EuroNews, AA’ kaynaklı haberine göre, AB üyesi ülkelerin enerji bakanları doğal gaz acil durum planını görüşmek üzere Brüksel’de bir araya geldi.

AB Konseyi’nin toplantıda alınan kararlara ilişkin yayımladığı açıklamada, üye ülkelerin gelecek kış için doğal gaz talebini azaltmayı taahhüt ettikleri bildirildi.

Açıklamada, “Üye ülkeler, AB’nin enerji arz güvenliğini artırmak amacıyla bu kış doğal gaz talebini gönüllü olarak yüzde 15 azaltmak konusunda siyasi bir anlaşmaya vardı.” ifadesi kullanıldı.

AB içinde doğal gaz arz güvenliği konusunda bir alarm sistemi kurulmasının da öngörüldüğüne işaret edilen açıklamada, bu alarmın verilmesi durumunda gaz talebinin azaltılmasının zorunlu hale geleceği kaydedildi.

Açıklamada, gaz talebinin azaltılmasının enerji kaynaklarını sürekli silah olarak kullanan Rusya’dan gelen doğal gaz arzında olası kesintilere hazırlığı amaçladığına dikkat çekildi.

Üye ülkelerin 1 Ağustos 2022 ile 31 Mart 2023 tarihleri arasında doğal gaz taleplerini kendi seçecekleri önlemlerle düşüreceğine işaret edilen açıklamada, zorunlu gaz talep indirim hedefinde ülkelerin özel durumlarını yansıtacak bazı istisnalar belirlendiği ifade edildi.

Açıklamada, diğer üye ülkelerin gaz şebekelerine bağlı olmayan ülkelerin zorunlu gaz indirimlerinden muaf tutulduğu kaydedildi.

Elektrik şebekeleri Avrupa elektrik sistemi ile senkronize olmayan ve elektrik üretimi için büyük ölçüde gaza bağımlı olan ülkelerin de muafiyet aldığının belirtildiği açıklamada, diğer üye ülkelerle sınırlı ara bağlantısı olan veya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) altyapısını diğer ülkelere kullandıran ülkelere de istisna verilebileceği bildirildi.

Açıklamada, kritik endüstrileri doğal gaza büyük ölçüde bağımlı olan ve doğal gaz depolama hedefini aşan ülkelere de istisna uygulanabileceği aktarıldı.

Birlik çapında doğal gaz alarm sisteminin başlatılmasında da uzlaşıldığı, bu süreçte 5 veya daha fazla AB ülkesinin talepte bulunmasının ardından AB Komisyonu’nun alarm süreci başlatma talebinde bulunacağı, bu talebin Konsey’de görüşüleceği ifade edildi.

AB Komisyonu, geçen hafta Rusya’dan doğal gaz akışının kesintiye uğraması ihtimaline karşı hazırladığı acil durum plan teklifini açıklamıştı. Planda, üye ülkelerden 1 Ağustos 2022 ile 31 Mart 2023 arasında gaz talebini yüzde 15 azaltması istenmişti. Acil durum ilan edilmesi durumunda yüzde 15 kesintinin zorunlu olması da planda yer almıştı. Ancak söz konusu plana özellikle Avrupa’nın güneyindeki ülkeler karşı çıkmış bazı istisnalar ve değişiklikler talep etmişti.

[UHA Haber Ajansı, 27 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.