enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:45 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:43 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
00:39 ‘PayPal mafyası’ndan kriptoparaya: Epstein’in Silikon Vadisi’yle ilişki haritası
00:38 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:25 Tahran’dan Washington’a uyarı: Saldırı olursa ABD üslerini vururuz
00:23 Türk Hava Kuvvetleri’ne ‘milli uçaklar’ geliyor
00:08 Halid Meşal: Hamas silah bırakmayacak
00:56 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:50 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:49 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:35 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:19 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Seyahat Kısıtlamalarını Gevşetmeyi Planlıyor

AB Seyahat Kısıtlamalarını Gevşetmeyi Planlıyor
4 Mayıs 2021
402
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Birliği yönetimi, daha fazla ülkeden yabancı turistin Avrupa’yı ziyaret etmesi için Corona virüsü nedeniyle alınan seyahat kısıtlamalarının gelecek ay gevşetilmesi tavsiyesinde bulundu. Avrupalı yetkililer, kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte, salgın nedeniyle zarar gören turizm endüstrisinin bu yaz yeniden canlanmasını umuyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters)’e dayandırdığı habere göre, mevcut kısıtlamalara göre, aralarında Avustralya ve Singapur’un da olduğu sadece yedi ülkeden turistler, aşı olup olmadıklarına bakılmaksızın tatillerde AB ülkelerine girebiliyor. Ancak bu kişiler, testler ya da karantinaya tabi tutulabiliyor.

Avrupa Komisyonu’nun Pazartesi günü açıkladığı ancak uygulamaya girmesi için üye ülkelerin onayını gerektiren yeni öneriler, tam doz aşılarını olmuş ve “iyi bir epidemiyolojik duruma sahip” ülkelerin vatandaşlarına Avrupa’nın kapılarını tekrar açıyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “Güvenli bir şekilde turizm endüstrisini yeniden canlandırmanın ve sınırlar ötesi dostlukları yenilemenin zamanı” ifadesini kullandı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) verilerine göre, İngiltere, Rusya ve bir dizi diğer ülke vatandaşı bu yeni açıklanan kriterlere uyuyor. Amerikan vatandaşları ise henüz kriterleri karşılamıyor.

AB’den bir yetkili, toplu yaz seyahatleri başlamadan önce bu önerilerin onaylanıp uygulamaya konulmasını istediklerini söyledi.

AB üyesi 27 ülkenin önerileri bugün görüşmeye başlaması bekleniyor. Yetkili, kararın bu ay içinde çıkmasını umduklarını belirtti.

Corona virüsü salgını kaynaklı seyahat kısıtlamaları, AB’nin turizm endüstrisine ağır darbeler indirdi. AB içinde zaman zaman salgına karşı ortak bir duruş belirlemede zorluklar yaşandı.

Yeni öneriler kabul edildiği takdirde AB ülkelerinden yeni ortak yaklaşımı uygulamalarının beklendiği ancak yasal olarak zorunlu olmadıkları da belirtildi.

Avrupa Komisyonu, AB’nin tanıdığı aşıların tüm dozlarını olanların herhangi bir ülkeden Avrupa’ya giriş yapmasına izin verilmesini tavsiye etti. Komisyon, Dünya Sağlık Örgütü’nün onayını aldıkları takdirde diğer aşıların de listeye eklenebileceğini kaydetti.

Avrupa İlaç Dairesi şimdiye kadar Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson ve AstraZeneca aşılarını onayladı.

Dünya Sağlık Örgütü de bu aşıları daha önce onaylamıştı ve örgütün bu hafta da iki Çin aşısının kullanımı konusunda karara varması bekleniyor. Ayrıca hem Avrupa İlaç Dairesi hem de Dünya Sağlık Örgütü, Rus Sputnik V aşısına onayı halen değerlendiriyor.

Avrupa Komisyonu, üçüncü ülkelerden tatil amaçlı seyahatlere izin verilmesi konusundaki önerilerine ilişkin karar vermede, karşılıklılık esasının da hesaba katılması gerektiğini belirtti.

Komisyon ayrıca, Corona virüsünün yeni türlerinin ülkelere girmesi riskini sınırlamak için, salgın durumu keskin biçimde kötüye giden ülkelerden seyahat kısıtlamalarını süratle yeniden devreye sokmaya imkan tanıyacak yeni bir “acil fren” mekanizması önerdi.

AB ülkelerinin durumu her iki haftada bir gözden geçireceği bilgisi verildi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 04 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.