enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:25 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
00:34 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:24 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:41 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı..
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:13 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:40 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:02 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:40 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:16 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:02 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:23 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:44 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
10:29 Türk bayrağına yönelik alçak provokasyona soruşturma başlatıldı
00:56 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
00:39 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Lübnan’a yönelik olası yaptırım zeminini onayladı

AB Lübnan’a yönelik olası yaptırım zeminini onayladı
1 Ağustos 2021
458
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Birliği (AB), siyasi ve ekonomik krizin pençesindeki Lübnan’da birey ve kuruluşlara yönelik yaptırım uygulanmasına olanak tanıyan yasal düzenlemeyi onayladı.

Avrupa Birliği (AB), Lübnan’a karşı yaptırım silahını kullanmaya hazırlanıyor. Birlik, Lübnanlı kişi ve kuruluşlara yaptırım uygulanmasına olanak tanıyan yasal düzenlemenin onaylandığı açıkladı.

AB tarafından yapılan açıklamada düzenlemenin, Lübnan’da demokrasi ve hukukun üstünlüğünü baltalamaktan sorumlu olanlara yaptırım uygulama imkanını sağladığını belirtildi.

Açıklamada, “Lübnanlı liderlerin farklılıklarını bir kenara bırakarak yeni hükümet kurmak için beraber çalışması ve ülkenin sürdürülebilir bir iyileşme yakalaması için gerekli adımları atması son derece önemli” denildi.

Onaylanan yaptırım düzenlemesinde Lübnanlı kişi veya kuruluşlara seyahat kısıtlaması uygulanabilecek ve mal varlıkları dondurulabilecek. Yaptırım listesine giren taraflara AB tarafından fon sağlanamayacak.

Yolsuzluk ve hükümet kurulmasına engel olmak yaptırıma neden olabilecek

Yaptırım uygulamak için belirtilen kriterler ise; yolsuzluk, hükümet kurma girişimlerini engellemek, mali suçlar ve insan hakları ihlalleri.

AB, temmuzun başında yaptığı bir açıklamada yaptırım uygulamalarının hemen yürürlüğe konulmayacağını belirtilmişti.

Lübnan, 2019’daki hükümet karşıtı protestolardan sonra derinleşen siyasi kriz, arkasından derin bir ekonomik ve finans krizini getirdi.

Beyrut Limanı’nda 4 Ağustos 2020’de meydana gelen devasa patlamanın ardından ülkenin ekonomisinde hızlı bir çöküş yaşandı.

Bir yıl devam eden hükümet kurma girişimleri hala sonuç vermedi

Yüksek enflasyon, elektrik, yakıt ve ilaç sorununun devam ettiği ülkede bir yıldan beri devam eden hükümet kurma çalışmaları hala sonuç vermedi.

Fansa’nın liderliğindeki girişimler sonucunda Avrupa Birliği, yeni düzenlemeyle Lübnanlı siyasilere yönelik baskıyı artırmayı amaçlıyor.

Uluslararası toplum, Lübnan’daki kaosa son verilmesi adına stabil bir hükümetin kurulması ve bu hükümetin ülkede reform yapması gerekliliği konusunda hem fikir.

EK Kaynak: Reuters

[UHA Haber Ajansı, 01 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.