enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:14 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB ekonomisi Covid-19 ardından yaşanan duraklamadan çıktı, bir önceki çeyreğe oranla yüzde 2 büyüdü

AB ekonomisi Covid-19 ardından yaşanan duraklamadan çıktı, bir önceki çeyreğe oranla yüzde 2 büyüdü
2 Ağustos 2021
376
A+
A-

UHA HABER / Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, bütün dünyayı etkileyen Covid-19 salgını için alınan tedbirlerle yaşanan duraklamadan çıktı ve bir önceki çeyreğe oranla yüzde 2 büyüdü.

Bununla birlikte euro para birimi kullanan ülkelerde ekonomik büyüme, salgın önceki seviyeden hala geride seyrediyor.

AB’nin resmi istatistik kurumu Eurostat, ikinci çeyrekte euro bölgesindeki ülkelerdeki ekonomik verileri bugün kamuoyu ile paylaştı.

Son verilen Covid-19 önlemlerini gevşetilmesiyle birlikte tüketicilerin tasarruflarını daha fazla para harcadığını ve büyük şirketlerin daha iyi performans sergilediğini ortaya koyuyor.

Eurostat verilerine göre, ilk çeyrekte yüzde 0,3 daralan AB ekonomisi, nisan ve haziran aylarını kapsayan ikinci çeyrekte beklentilerinde üstüne çıkarak yüzde 2 büyüdü.

Euro Bölgesi beklentinin üstüne çıktı

AB’de ekonominin ikinci çeyrekte yüzde 1,5 büyüyeceği tahmini yapılmıştı.

AB’nin güneyinde yer alan ve Covid-19 salgınından daha fazla etkilenen üye ülkelerin ikinci çeyrekte daha iyi performans gösterdiği gözlendi.

Salgın sırasında 128 bin can kaybı yaşayan İtalya ekonomisi yüzde 2,7 büyürken, Portekiz yüzde 4,9 oranında artış kaydetti.

İkinci çeyrekte, ilk çeyreğe oranla yüzde 2,8 büyüme yakalayan İspanya’nın, salgın öncesi rakamlarına göre ekonomisinin yüzde 6,8 daraldığı görülüyor.

AB’nin en üçlü ekonomisine sahip olan ve ilk çeyrekte yüzde 2,1 daralan Alman ekonomisi, ikinci çeyreği yüzde 1,5 büyüme ile kapattı. Alman otomobil üreticileri, ikinci çeyrekte en fazla gelir sağlayan şirketler içinde yer aldı.

Avrupalı uçak üreticisi Airbus, toparlanmanın bir başka işareti olarak, bu yılki teslimatlar için beklentilerini yükseltti.

Bununla birlikte açıklanan veriler Euro Bölgesinin, ABD ve Çin’e oranla toparlanmasının daha yavaş olduğunu ortaya koyarken, salgın öncesine oranla ekonominin yüzde 3 oranında daralma yaşadığını ortaya koyuyor.

Eurostat verilerine göre, mayıs ayında yüzde 8 olan işsizlik oranı haziran ayında yüzde 7,7’ye indi. Enflasyon oranı ise haziran ayında yüzde 1,9 iken, temmuz ayında yüzde 2,2’ye çıktı.

Ek kaynaklar • AP

[UHA Haber Ajansı, 02 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.