enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:45 Ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkanlar – 8 Haziran 2026
07:42 Gazeteci Nadira TUDOR’un Azerbaycan Mektubu!
06:27 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “Sıfır Atık Forumu 2026″ kapsamında çok verimli ikili görüşmeler gerçekleştirdik”
00:51 İstanbul Haliç Üniversitesi “Dünya Çalgıları Haliç’te” Söyleşisinde Kültür ve Sanat Meraklılarını Buluşturdu
00:48 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Kore ziyareti kapsamında JTBC TV’ye mülakat verdi
00:17 TBMM Başkanı Kurtulmuş: NATO Parlamenter Zirvesi 28-29 Haziran’da İstanbul’da düzenlenecek
00:10 Türkiye ile Gürcistan arasında ormancılık alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla mutabakat zaptı imzalandı.
00:07 Kocaeli’nin Gölcük Kıyı Şeridi Islah ve Sahil Düzenlemesi Yapılması İşi” kapsamında Ulaşlı sahiline dalga kırıcı set
09:03 Müzik Ustası KAYAHAN Şarkılarıyla CSO ADA ANKARA’da Anıldı
00:51 Türkiye’nin enerji hamleleri Avrupa için de can suyu olabilir
00:51 “Lugansk’ta Türk İHA’sı” iddiası
00:49 Türk NATO’su Tartışması ve Jeopolitik Gerçeklik
00:44 Yalnız ebeveynler maratonu tek başına koşuyor!…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş: CHP Genel Başkanı kendi partisinin grup toplantısında konuşma yapabilir
00:33 Katil İşgalci İsrail Filistinlinin yaşamını tehdit eden yeni bir çevre ve sağlık krizine yol açtı.
00:26 Bakan Uraloğlu, İstanbul’da “Sıfır Atık Kent Tasarımı: İklim Hedefleri İçin Kentsel Planlama Paneli”ne katıldı
00:14 İşgalci İsrail ordusunun, ateşkese rağmen 2 Mart’tan bu yana Lübnan’a düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 593’e çıktı.
00:10 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Kırklareli’nin Büyükkarıştıran beldesindeki hızlı tren istasyonunda incelemelerde bulundu.
00:05 Savaşın konuşulmayan yüzü…
20:21 Kocaeli’nin Kartepe Eşme Ortaokulundan Dikkat Çeken Başarı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”

Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
22 Ocak 2026
33
A+
A-

* Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu toplantısında aldığı faiz indirimi kararını değerlendirdi.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

DSC_0943.jpg

(NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt

GAZİANTEP (Nizip), 22 OCAK 2026 – Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu toplantısında aldığı faiz indirimi kararını değerlendirdi.

(NTO) Başkanı Mehmet Özyurt, reel sektör açısından kararın etkisinin, ticari kredi faizleri ve finansman maliyetlerine nasıl yansıyacağının sahada netleşmesiyle daha sağlıklı görüleceğini ifade etti.

Finansmana erişimin; üretim, yatırım ve istihdam planlarının temel belirleyicilerinden biri olduğuna dikkat çeken Özyurt, “Faiz kararlarının reel sektörde karşılık bulabilmesi, bankacılık sisteminde ticari kredi koşullarına etkin ve öngörülebilir şekilde yansımasına bağlıdır. İşletmelerimiz açısından asıl gösterge; krediye erişim, maliyet seviyesi ve vade yapısının ne ölçüde iyileşeceğidir.” dedi.

Özyurt, para politikasında öngörülebilirliğin korunmasının iş dünyasının planlama kabiliyetini güçlendirdiğini vurgulayarak, “Fiyat istikrarı hedefiyle uyumlu, dengeli ve istikrarlı bir çerçeve; yatırım ortamına güveni artırır. KOBİ’ler başta olmak üzere işletmelerimizin sürdürülebilir büyümesi için finansmana erişimdeki koşulların iyileşmesi kritik önemdedir.” ifadelerini kullandı.

Nizip Ticaret Odası olarak üyelerin finansmana erişimini kolaylaştıracak bilgilendirme ve danışmanlık çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Özyurt, önümüzdeki süreçte kredi piyasasındaki gelişmeleri yakından takip edeceklerini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.