enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:35 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
09:28 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
09:15 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
08:04 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
06:36 CHP Genel Başkanı Özel’in ‘ben 30 yıl yatarım, siz de yatarsınız’ sözlerine tepkiler sürüyor
06:32 Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
04:30 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
04:29 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut: “Kocaeli ihracatta gurur kaynağımız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor

Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
18 Ocak 2026
6
A+
A-

* Aydın’ın Kuşadası ilçesinde son günlerde Kuşadası Belediyesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan yetki ve koordinasyon gerginlik, siyasi tartışmaların ötesine geçerek doğrudan Kuşadası halkının günlük yaşamını giderek olumsuz etkilemeye başladı.

* İşte detayı!…

UHA / İnternational News Agency

Yaşam Koçu Gül KABACAOĞLU, “ANKA Gelişim Kulübü' ve Yaşam Koçluğu Eğitimi'ne ilgi yoğun”

Gazeteci* Gül KABACAOĞLU 

AYDIN (Kuşadası), 18 OCAK 2026 – UHA / İnternational News Agency’ndan Gazeteci Gül KABACAOĞLU, kaleme aldığı “Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor” başlıklı haberinde, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde son günlerde Kuşadası Belediyesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan yetki ve koordinasyon gerginliğin, siyasi tartışmaların ötesine geçerek doğrudan Kuşadası halkının günlük yaşamını giderek olumsuz etkilemeye başladığına dikkat çekti.

Sosyal belediyecilikten asla ödün verilmeyecek

AK Partili Aydın B.Şehir Başkanı Özlem ÇERÇİOĞLU&CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer GÜNEL

Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun haberine göre, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi arasında uzun süredir devam eden iletişim kopukluğu; altyapı çalışmaları, yol düzenlemeleri, temizlik hizmetleri ve sosyal projelerde ciddi aksamalar olduğuna dikkat çekerek,  vatandaşın en temel ihtiyacı olan hizmetlerin, kurumlar arası çekişmenin gölgesinde kaldığını ve çözüm bekleyen sorunların ise her geçen gün giderek büyüdüğünün de altını çizdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi daha modern bir Kuşadası için çalışmalarını sürdürüyor - İzmir Haber - İzmir Son Dakika Haberleri

Özellikle Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan bazı ana arterlerde ve altyapı alanlarında yaşanan gecikmelerin, AK Partili Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi ile aralarında yeterli koordinasyon sağlanamaması nedeniyle çözümsüz kaldığını aktaran Gazeteci KABACAOĞLU, aynı şekilde Kuşadası Belediyesi’nin hayata geçirmek istediği bazı yerel projelerin de Büyükşehir onayı ve desteği beklerken askıda kaldığının görüldüğünün kaydedildiğini aktardı.

Sözkonusu haberde, bu durumun bedelini ödeyenin ise Kuşadası’nda yaşayan vatandaşlar ve ilçeye gelen yerli-yabancı misafirler olduğu, Turizmin kalbi sayılan bir kentte, plansızlık ve uyumsuzluk görüntüsü Kuşadası’nın marka değerine de zarar verdiği vurgulandı.

Kuşadası'nda Belediye Gerginliği: Aydın Büyükşehir ile Karşı Karşıya

Gazeteci Gül KABACAOĞLU’un haberinde, halkın beklentisinin son derece net olduğu aktarıldı, siyasi ya da idari anlaşmazlıkların bir kenara bırakılmasının, kişisel ya da kurumsal ego savaşları yerine ortak akıl ve iş birliğiyle hareket edilmesinin, Belediyeler arası yetki tartışmalarının faturasının da direk olarak vatandaşa kesilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığı kaydedildi.

Kuşadası halkının hizmet beklediğini dile getiren Gül KABACAOĞLU, polemik değil, çözüm istediğini ifade ederek, özellikle  yerel yönetimlerin asli görevinin, hangi siyasi görüşten olursa olsun, halka eşit ve kesintisiz hizmet sunmak zorunda bulunduğunu ve bugün gelinen noktada bu sorumluluğun yeniden hatırlanarak ve gerekli adımların acilen atılmasının da kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Gazeteci Gül KABACAOĞLU yazısının son bölümünde ise “Bu şehir, kurumlar arası gerginliklerle kaybedecek bir gününü birgün bile hak etmemektedir” diye noktaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.