enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:50 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:49 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:35 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:19 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
00:13 2026 Kış Olimpiyatları Milano ve Cortina’da geçit törenleriyle başladı
10:07 UHA / İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
09:04 e-Birliktelik kampanyasıyla 12 bin işletmeye 21 milyon destek
08:39 SPD Başkanı Yıldız: Ankara’da su krizi riski yok
08:32 Doç. Dr. Zeki KARATAŞ: Uzun Dönemli Bakım Hizmetlerinin Finansman Modelleri
00:59 İkili ilişkilerin kapsamını aşan çok katmanlı ziyaretler
00:39 Suriye’de Yeni Dengeler ve Kandil’in Yanlış Hesabı
00:37 Yıkımın Ardından Hatay’da Hem Depremzede Hem Şehir Plancısı Olmak
00:21 KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda Yunanca Sayfa: İletişim mi, Siyasi Tercih mi?
00:15 Minnesota’da Kriz Büyüyor
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Bel ağrısı nüfusun yüzde 75-85’inin yaşamlarının herhangi bir dönemini etkiliyor
00:06 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO), Mobilya Sektörü’ne yönelik bilgilendirme ve istişare toplantısı

Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO), Mobilya Sektörü’ne yönelik bilgilendirme ve istişare toplantısı
6 Ağustos 2025
13
A+
A-

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), mobilya sektöründe faaliyet gösteren üyelerinin garanti belgesi, kullanım kılavuzu ve tüketici hakem heyeti süreçlerinde karşılaştığı uygulama sorunlarına kalıcı çözümler üretmek amacıyla kapsamlı bir bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenledi.

UHA/ İnternational News Agency

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, 29 yaşında…

Gazeteci* Mustafa SALMAN

KOCAELİ, 06 AĞUSTOS 2025 – Kocaeli Ticaret Odası (KOTO),  Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Barış ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Mobesko Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Başoğul, dernek yönetimi ve sektör temsilcileri katılım sağladı.

BAŞKAN BULUT: ÜYELERİMİZİN TALEPLERİNİ, KAMU İLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇÖZMEK ÖNCELİĞİMİZ

Toplantının açılışında konuşan KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, mobilya sektöründe faaliyet gösteren üyelerin sahada karşılaştıkları bazı uygulama ve mevzuat temelli durumları değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi:

“Odamıza ulaşan her konuyu dikkatle değerlendiriyor, üyelerimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda yol gösterici olmayı önemsiyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu toplantı da bu anlayışın bir yansımasıdır. Ticaret İl Müdürümüz Sayın Veysi Uzunkaya’ya, mevzuat temelli her konuda bizlere bilgi sunmak ve yol göstermek amacıyla burada olduğu için teşekkür ediyorum. Müdürlüğümüzle bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da aynı anlayışla; üyelerimize en doğru bilgileri ulaştırmak ve sahada karşılaşılan sorunlara birlikte çözüm aramak adına iş birliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

Resim önizlemesi

‘MOBİLYA SEKTÖRÜMÜZÜN YANINDAYIZ’

Mobilya sektörünün Kocaeli ve Türkiye ekonomisi açısından önemli bir konumda olduğuna dikkat çeken Bulut, “Kocaeli Ticaret Odası olarak sektörümüzün sürdürülebilirliğini desteklemek, üyelerimizin haklarını korumak ve yaşanan sorunlara çözüm üretmek adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Mobilya sektörümüzün her zaman yanındayız; kamu kurumlarımızla diyalog ve iş birliği içerisinde, üyelerimize rehberlik etmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

TİCARET İL MÜDÜRÜ VEYSİ UZUNKAYADAN KAPSAMLI BİLGİLENDİRME

Toplantıda sektör temsilcilerine hitap eden Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, özellikle garanti belgesi düzenlemeleri, kullanım kılavuzu zorunlulukları ve satış sonrası tüketici hakları konularında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Denetim süreçlerine dair güncel bilgilendirmelerde bulunan Uzunkaya, garanti belgesi ve kullanım kılavuzu hazırlamakta zorlanan firmalara destek olmak amacıyla örnek belgeler hazırladıklarını belirtti. Sektör temsilcilerinin, bu süreçlerde doğrudan İl Müdürlüğü ile iletişim halinde olmalarının önemine değindi.

SAHADAN GELEN GERİ BİLDİRİMLER

Mobilya sektöründen yoğun katılımın sağlandığı toplantıda, katılımcılar sahada karşılaştıkları somut örnekleri paylaşarak sorunların daha net tanımlanmasına katkı sundular. Özellikle şehir dışı satışlarda garanti sürecinin işleyişi, üretici firmalardan garanti belgesi teminindeki zorluklar ve hakem heyeti başvurularında karşılaşılan uygulama farkları gibi başlıklar öne çıktı. Toplantının sonunda, mevzuatın daha doğru uygulanabilmesi ve sektör mağduriyetlerinin azaltılması adına ortak çözüm noktalarında fikir birliğine varıldı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.