enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:41 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, bir dizi program için Kocaeli’ye geldi…
00:30 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Rotary Bölge 2420, 25-26 Dönemi Guvernör Yardımcısı Serhad Bil oldu
00:25 Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, 24 saat içerisinde en az 5 bin saha, hizmet ve insani görevi tamamladı
00:19 ABD Başkanı Trump, 1 Kasım itibarıyla Çin’e şu anda ödediği tarifeye ek olarak yüzde 100 gümrük vergisi getirecek…
00:15 Ankara’da Türkiye-Suriye toplantısı düzenlenecek
00:14 Kocaeli’de vefat eden, spor ve siyaset camiasının bilinen yüzü Sadettin Çıtak, toprağa verildi…
00:08 Anadolu Otoyolu Gerede-Karabük bağlantı yolunda başlatılan bakım onarım çalışması devam ediyor…
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’ye önce ben gideceğim, sonra siz
00:05 Emine Erdoğan’dan Dünya Kız Çocukları Günü paylaşımı
00:03 Mert Hakan’dan iyi haber geldi
00:02 TBMM Milli Savunma Komisyonu Fransa’da
10:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soykırım ortamına dönülmesinin bedeli çok ağır olur
10:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı’nın bir özür borcu yok mu?”
09:19 Karaosmanoğlu önceki dönem bakanlarla hasret giderdi…
08:48 Türkiye’de en sık karşılaşılan ruhsal sorunlar arasında depresyon ve anksiyete bozuklukları bulunuyor
06:31 Otomotiv ihracatı eylülde 3,7 milyar dolar oldu
06:12 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Make A Wish Türkiye / Bir Dilek Tut Derneği Genel Müdürü Özlem Özen oldu
00:48 Devlet Hastanelerindeki Kalitesiz Kateter İddiaları hk. soru önergesi
00:40 Kocaeli’de Stadyum tramvay hattı  açıldı, sırada Kartepe var 
00:35 Kral Alexander, Müsnter Üniversitesi ve Telegraaf Gazetesi’nin Gafı: Hollanda’yı ilk tanıyan Osmanlı’dır…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Uraloğlu, “Çamlıca ve Çanakkale kuleleri modeli Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak”

Bakan Uraloğlu, “Çamlıca ve Çanakkale kuleleri modeli Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak”
7 Temmuz 2025
8
A+
A-

* Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çamlıca ve Çanakkale kuleleri modelinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında 30 büyükşehirde yayıncılık altyapısını güçlendirecek yeni kule projelerini hayata geçireceklerini söyledi.

* Detayı bültenimizde!…

UHA/ İnternational News Agency

ANKARA, 07 TEMMUZ  2025 – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çamlıca ve Çanakkale kuleleri modelinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Avrupa’nın en yüksek televizyon ve radyo kulesi olan Çamlıca Kulesi’nin benzerlerinin, 30 İl Ortak Kule Altyapısı Projesi kapsamında hayata geçireceklerini söyledi.

“Trabzon Boztepe’de Kule Yapımına Yönelik Ön Hazırlık Çalışmalarına Başladık”

Bu projelerle hem yayıncılık altyapısının modernize edileceğini hem de şehir siluetine katkı sunulacağını ifade eden Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“30 İl Ortak Kule Altyapısı Projesi kapsamında, illerimizde FM, DAB+ ve DVB-T2 yayın teknolojilerine uygun, yüksek kapasiteli verici kulelerinin kurulmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor. Trabzon Boztepe’de kule yapımına yönelik ön hazırlık çalışmalarına, Bursa ili Osmangazi ilçesi Gündoğdu Köyü’nde, merkez ilçelere hizmet vermekte olan ve hâlihazırda yayıncılara ait iki adet verici direğinin devralınmasına yönelik çalışmalara başladık. Tekirdağ Süleymanpaşa’da ise mevcut direği devralarak Ocak 2025’te yayına başladık. Süreci titizlikle yürütüyoruz. Bu kulelerde yeni yayıncılık altyapıları ile donatılıp enerji verimliliği 10 kattan fazla artırılacak, daha çevreci ve karbon emisyonu düşük yayıncılık hizmetleri sağlanacak.”

Elektromanyetik Kirlilik Azalacak

Yeni nesil kule projelerinin yalnızca teknik değil çevresel ve estetik açıdan da önemli kazanımlar sağlayacağını vurgulayan Uraloğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu projeyle şehirlerimizde dağınık şekilde konumlanmış, çirkin görüntü oluşturan eski anten ve direkleri ortadan kaldıracağız. Yayın hizmetini tek bir merkezden sunarak elektromanyetik kirliliği azaltacağız. Böylece hem vatandaşlarımız dünya standartlarının çok altında bir elektromanyetik alan değerine maruz kalmış olacak hem de şehirlerimizin silueti modern bir mimariyle bütünleşmiş olacak. Ayrıca, öncelikle bu 30 büyükşehirde vatandaşlarımız dijital televizyon ve dijital radyonun ses ve görüntü avantajlarından faydalanmaları sağlanacak.”

Ankara, Balıkesir, İzmir, Trabzon, Adana, Sivas, Kayseri, Antalya, Gaziantep, Konya, Diyarbakır ve Samsun’un da aralarında bulunduğu 30 büyükşehirde kurulacak veya devralınacak kulelerle birlikte; onlarca analog ve dijital yayıncıya hizmet verileceğini belirten Uraloğlu, “Bu projeler sayesinde hem vatandaşlarımız daha kaliteli yayınlara ulaşacak hem de şehirlerimiz teknolojik ve görsel anlamda yeni bir çehre kazanacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.