enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Uygun koşullarda yapılması önemli
00:48 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
00:39 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
00:33 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
00:32 Erdoğan, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
00:25 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
00:22 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
00:21 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:21 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
00:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
00:14 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
00:09 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
00:06 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
12:24 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:33 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
09:26 TUSAŞ’ta yaşanan terör saldırısının üzerinden 1 yıl geçti. TUSAŞ Şehitleri, Ankara’da kabirleri başında dualarla anıldı.
08:26 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Birinci Türkoloji Kurultayı’nın 100. yılı için kararname imzaldı.
00:57 ‘Yüzyılın Konut Projesi’nde ayrıntılar bugün belli olacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Filistin Devlet Başkanı Abbas, HAMAS’ı Gazze Şeridi’nin kontrolünü bırakmaya ve silahlarını teslim etmeye çağırdı…

Filistin Devlet Başkanı Abbas, HAMAS’ı Gazze Şeridi’nin kontrolünü bırakmaya ve silahlarını teslim etmeye çağırdı…
3 Haziran 2025
12
A+
A-

* Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas’a Gazze Şeridi’nin kontrolünü bırakması ve tutukluları teslim etmesi çağrısında bulunarak Filistinlilerin kanının akmasını durdurmak ve bölünmüşlüğü sona erdirmek için bu adımın gerekli olduğunu söyledi.

* Detayı bültenimizde!…

UHA/  İnternational News Agency

DOĞU KUDÜS, 03 HAZİRAN 2025 – Arap-İslam Bakanlar Komitesi’ne video bağlantısı aracılığıyla konuşan Abbas şunları söyledi: “Hamas, 2007 yılında Filistin meşruiyetine karşı gerçekleştirdiği darbeyle zorla ele geçirdiği Gazze Şeridi yönetiminden vazgeçmelidir. “Bu darbe ve beraberinde Filistin davasına zarar veren olumsuz etkileri sona ermelidir.

Filistin Devlet Başkanı, “Filistinlilerin kan kaybının durdurulması, tutukluların serbest bırakılması ve ne pahasına olursa olsun ateşkesin sağlanması için tutuklular teslim edilmeli, ayrıca insani yardımların girişi sağlanmalı ve Filistin Devleti’nin Gazze Şeridi’ndeki sivil ve güvenlik sorumluluklarını üstlenmesi sağlanmalıdır” dedi.

Abbas, Hamas’ın FKÖ’ye siyasi bir grup olarak katılmak istiyorsa FKÖ’nün politikalarına bağlı kalması gerektiğini yineleyerek “tek devlet, tek hukuk ve tek meşru silah” ilkesini vurguladı ve “Bu taahhüt olmadan Hamas FKÖ’nün bir üyesi olarak kabul edilemez” dedi.

Filistin Yönetimi’nin Gazze Şeridi’ndeki sorumluluklarını “doğrudan ve Arap kardeşleri ve ilgili uluslararası taraflarla işbirliği içinde” üstlenmeye hazır olduğunu vurgulayan Abbas, “Gazze’de barış ve güvenliğin sağlanmasının önemli bir ulusal öncelik olduğunu ve gösterilen çabalara tam başarı diliyoruz” dedi.

Filistin Devlet Başkanı ayrıca uluslararası topluma, Filistinlilerin alıkonulan ve yaklaşık 2 milyar dolar olduğu tahmin edilen fonlarının serbest bırakılması için İsrail işgal hükümetine baskı yapması çağrısında bulunarak, hükümetin programına uygun olarak mali ve ekonomik desteğin sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Filistin Yönetimi’nin “kapsamlı hükümet ve anayasa reformları” gerçekleştirdiğini belirten Abbas, “politikamız terörizm ve şiddeti reddetmekte ve milliyetleri ya da aidiyetleri ne olursa olsun sivillerin hedef alınmasını kınamaktadır” dedi. Dünya Haberleri / Dış Haberler
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.